Recensie: Ninja Kid 5 – Gekloond!

Recensie: Ninja Kid 5 – Gekloond!

Ninja Kid 5 - Gekloond! (Ninja Kid #5) by Anh Do, Anton Emdin, Ninja, Kloon, Superhelden, Humor, KinderboekDitmaal veel hilariteit als de jongens kloons krijgen en daar van alles mee doen.

Het nieuwste deel en al ben ik een beetje moe van steeds hetzelfde… ik kan deze serie ook niet laten liggen. Het is gewoon té leuk om te lezen en er zit zoveel humor in! Precies wat ik kan gebruiken. Dit deel zit vol met klonen, grote koffertjes en niemand die dat opviel, een schoolkamp, en natuurlijk komt de slechterik ook nog langs samen met een nieuwe vijand! Ik las dit boek in een ruk uit!

Maar hoe iedereen zo verward was wie de kloon was en wie niet… dat vond ik apart. Want op de illustraties (en de cover) kun je duidelijk zien dat er een dingetje boven de hoofden hangt van de klonen en dat ze ook nog heel andere oogkleur hebben (zo heeft Kloon Nelson groene ogen in plaats van bruin). Dus ja, dat snapte ik niet helemaal. Gewoon goed kijken en klaar.

Ik vond het wel geinig dat oma het had bedacht hoor, dat met die klonen, al vond ik het wel mooi dat ze dachten dat de jongens het echt alleen maar voor noodgevallen gingen gebruiken. Haha, dat had ik al meteen kunnen vertellen dat ze dat niet gingen doen natuurlijk! En eerlijk? Ik zou ze ook voor de test gebruikt hebben. Ik ben altijd al bagger geweest met wiskunde/rekenen dus een kloon die beter is? Ja die mag het doen! Ik vond het wel ietwat jammer dat de jongens de kloons zoveel lieten doen. Zelfs leuke dingen, zoals die bootrace. Ik blijf het nog steeds mooi vinden dat niemand het opvalt Kenny en Nelson superhelden zijn, vooral toen de kloons naast de superhelden stonden. XD Ik ben wel blij dat de jongens zelf ook doorhadden dat ze gewoon té vaak de klonen gebruikten.

En ik was nog blijer dat we eindelijk weer eens iets van een hint krijgen naar de vader! Ik vertrouw het nog steeds niet helemaal, ik ben enerzijds nog steeds op iets anders aan het hopen, maar dit zou zeker ook tof zijn als het waar is. Ik hoop wel dat er echt iets meer komt hoor, want we zijn nu 5 boeken verder en de informatie is echt karig. Het is voornamelijk erg veel formule. Steeds krijg je ongeveer hetzelfde voorgeschoteld.

De illustraties vond ik wederom tof! Ze passen goed bij het boek en maken het nog dynamischer/nog leuker. Moet maar eens kijken of Anton Emdin nog meer heeft gedaan naast Ninja Kid~

Al met al, ik heb genoten en ik ben blij dat we weer een stukje informatie kregen. Tof met de klonen. En ik heb ook zeker gelachen! Ik kijk ook wel uit naar het volgende deel!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: