Recensie: Hop op zwemles

Recensie: Hop op zwemles

Hop op zwemles by Esther Van Den Berg, Prentenboek, Kikkers, Kinderboek, ZwemmenOntmoet Hop, een klein kikkertje (nog bijna een kikkervisje) die leert zwemmen! Echt leuk geschreven~

Ik kon dit boek niet laten liggen in de bieb, deze moest gewoon mee. En toen kwam ik thuis achter het feit dat dit de illustrator/schrijfster is van Naar School/First Day of School, een boek dat ik echt heel heel mooi vond en waar ik enorm van heb genoten. Tja, toen was ik nog enthousiaster over het boek.

In dit schattige boek gaan de kikkertjes leren zwemmen! We volgen alle kikkertjes maar vooral Hop, een blauw/groen kikkertje met nog een staartje op hun eerste zwemlessen en de lessen die daar op volgen. Van verschillende zwemvormen tot zwemmen met en zonder bandjes, tot duiken. Van alles komt voorbij en ik vond het heerlijk om te lezen. Deed me weer denken aan mijn zwemlessen van toen ik klein was. Al ben ik blij dat er geen slakken werden gebruikt als het even niet goed ging. XD Ik vond het ook leuk om te zien wat Hop allemaal deed. Ja, hij was bezig met zwemmen maar hij werd ook enorm afgeleidt door van alles en nog wat. Zo’n beetje wat met mij zou gebeuren. Ohhh vlinder! Ohhh, glimmende steen! XD

Ik vond het leuk om te zien hoe de kikkertjes steeds beter werden en en het einde maakte me helemaal blij. Wat leuk dat de leraar persoonlijke diploma’s heeft gemaakt!

De illustraties waren werkelijk weer prachtig. Echt, ik zou zo een aantal van de platen in mijn huis willen hangen. Zoveel details, zoveel kleur, zoveel te zien!

Ik denk dat dit een geweldig kado is voor kindjes die afzwemmen of binnenkort gaan zwemmen!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: