Recensie: Het probleem van juf Pieps

Recensie: Het probleem van juf Pieps

Het probleem van juf Pieps by Lida Dijkstra, Magie, Fantasy, Kinderboek, Illustraties, VriendschapWelkom in Sprokia, waar alle sprookjes heengaan voor een leuke en happy ending.

Dit was echt een erg leuk boek! Over de dochter van Sneeuwwitje en haar vrienden (ook allemaal kinderen van sprookjesfiguren) en het probleem van juf Pieps! Een juffrouw die gewoon gemeen was en door de grootmoeder van Lily in een muis is veranderd. Tja, ik vond dat ze het wel verdiende en hoop dat ze na al die jaren ook een lesje heeft geleerd. Laat kinderen gewoon even zichzelf zijn, het hoeft niet altijd streng. Ze mogen best een keertje naar buiten kijken of gewoon iets leuks doen.

De speurtocht was leuk (en ik heb ook lekker gelachen om hoe ze uitvonden wat de woorden betekenden) en het einde ietwat simpel maar ik vond het nog steeds geinig gedaan. Had die juf dat nu maar jaren geleden gedaan!

En haha, arme Grietje. Mag ze weer snoep gaan maken. XD Ach, als ik dit viertal was zou ik het ook wel hebben geweten. MMm! Koek!

Leuke illustraties!

Eens kijken of ik nog meer van deze Sprokia boeken kan vinden, blijkbaar zijn er nog meer en ik wil ze wel gaan lezen! Ik hou van sprookjes en dan vooral als het gaat om een hervertelling of over de kinderen van bekende sprookjes! Benieuwd wat ze in andere boeken beleven~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: