Recensie: Get out

Recensie: Get out

Get out by Juultje van den Nieuwenhof, Young Adult, ThrillerEen best spannend boek, maar helaas vond ik het einde net jammer.

Ik keek uit naar de nieuwe Kluitman novelles. Helaas maar eentje kunnen vinden, deze! De andere heb ik tot dusver nog niet gespot bij een van de boekenhandels of Brunas die ik bezoek. Hopelijk snel!

In dit boek gebeuren er heftige dingen, zoals je ook in de blurb kan zien, Chav een jongen die uit een armere buurt komt gaat naar de rijkere buurt om een ruzie uit te praten.. Ik was al vrij snel NO, NEE, doe het niet jongen. Ga het doen op een neutraal terrein. Zoals school, of ergens anders met meer mensen. Goed, ja, ik vond het naast dom ook best stoer van hem. Dat hij gewoon het ging proberen. Dat hij iets wilde goedmaken.

Wat daarna gebeurde en hoe het verhaal verder ging. Schokkend! Ik wilde beide jongens een schop onder hun hol geven. De een voor wat hij heeft gedaan. De ander voor wat hij niet heeft gedaan.

Het werd op punten een tikje spannend en ik was nieuwsgierig hoeveel die twee (de zus en vriend) echt wisten. Ik vond het deep fake ding maar creepy. XD

Helaas vond ik het einde dus echt jammer. Van het ene moment hebben we dus de zus en een vriend van Chav die een dwaas plan uithalen, vervolgens is het klaar en krijgen we een stukje te zien van een van de jongens in detentie en dan eindigt het met een stukje dat tijden plaatsvond voor alle events. Het was gewoon niet satisfying (ik kan even geen NL woord bedenken), ik was eigenlijk gewoon boos. Gefrustreerd dat dit was hoe het eindigde. Hoe bedoel je dit is het einde? Die gast was gewoon toch onschuldig? Of is hij toch schuldig, in welk geval ik echt heel veel informatie mis . En nogmaals, het eindigen met een stukje dat maanden eerder plaatsvond voelde erg vreemd.

Dus ja, voornamelijk goed, maar het einde was gehaast en ik vond het dus niet satisfying.

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: