Recensie: Een spook in Peking

Recensie: Een spook in Peking

Een spook in Peking (Ekhö Monde Miroir #10) by Alessandro Barbucci, China, Reizen, Fantasy, Mysterie, Spoken, ReizenEen nieuw avontuur in de Ekhö serie en ditmaal gaan we naar China!

Een heerlijk nieuw avontuur en wat was ik blij dat de bieb hem eindelijk had! Ik had hem al een tijdje op mijn oog maar soms doet de bieb er maanden over voordat ze hem hebben. Gelukkig heb ik hem nu kunnen lezen en ik heb echt genoten! Een spannende reis, een nieuw spook (maar net anders), ninja’s (zooooooooo cool), en meer! Zo leuk dat we naar China gaan en het land doorkruisen~

Yuri, lieve schat, dat je een open relatie hebt met Fourmille, betekent niet dat je dan maar lekker met iedereen in bed moet duiken en totaal Fourmilles gevoelens negeert. Hij wilde maar niet snappen dat ze jaloers was/ongelukkig was en gewoon net even wat meer liefde kon krijgen van hem. Maar ja, dat gaf hij lekker aan die knappe danseres (die ik, en niet alleen vanwege hoe ze Yuri claimde, niet helemaal tof vond al deed ze nog best wel wat goede dingen).

Ik vond het supertof dat Fourmille dit keer samen kon leven met een spook in haar. Ja, hij nam het af en toe over, maar zij probeerde hem toch te stoppen en dat leverde wat hilarische situaties op. Al waren er ook een paar situaties die voor mij niet helemaal OK waren, zoals dat het spook haar stript omdat hij haar naakt wilt zien. EHHHHH. 😐  Maar verder vond ik het wel tof dat Fourmille dus sterker aan het worden is en dus niet per se verdwijnt als het spook dingen wil doen. En we zien nu ook het spook op punten uit haar zijn, dus dat is ook tof.

Ik weet dat het misschien niet netjes was maar ik heb me toch gelachen toen ze met de boot langs een bepaald stukje kwamen in China. Dat de schrijver/illustrator dat er zo in durven te zetten, oh my. XD

Ik vond het supertof dat we ook nog een leuke twist krijgen en dingen gewoon ook anders waren. Ik was al op wat meer ontwikkelingen aan het hopen. De serie is echt tof hoor, maar soms voelt het ook erg alsof ze een formule volgen. Onze groep reist naar een land/stad, er is een moord gepleegd, Fourmille krijgt de spook in zich, ze moeten het oplossen, misschien een klein hintje hier en daar, en done. In dit deel was dat tenminste op meerdere punten anders EN dan krijgen we dus ook nog een mooie Twist aan het einde die zekere dingen op zijn kop kan zetten. Dus echt ik ben superblij! Ik hoop wel dat in de volgende delen er ook weer wat focus is op Fourmille en Yuri, zowel romantisch als hoe komen ze ooit terug (en willen ze dat nog wel).

De art was wederom gewoon prachtig! Barbucci doet het echt geweldig!

Dus ja, ik wil graag het volgende deel! Waar zullen ze nu heen gaan? Er zijn nog zoveel steden, maar ik hoop toch dat ze naar Tokyo of Caïro gaan. Oh, al lijkt het me ook leuk om ze door Australië heen te zien gaan!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: