Recensie: De Tandenslager

Recensie: De Tandenslager

De Tandenslager by Ruth Verstraeten, Annelies Vandenbosch, Geel, Stoer, Tandarts, Rijm, Grappig, Kinderboek, PrentenboekIn dit boek ontmoeten we stoere Kaat… maar is Kaat ook nog zo stoer als ze naar de tandarts moest?

Ik was heel blij om dit deel bij de bieb te zien! Het is een beetje hit/miss met de serie. De vleesfabriek bijvoorbeeld vond ik leuk, maar Tante Teefje vond ik weer helemaal niks. Ik hoopte dus ook van harte dat dit boek de richting van De vleesfabriek zou gaan! En gelukkig deed ie dat. Ik heb lekker gelachen en ik was het ook vaak eens met Kaat.

Kaat is een stoere meid… maar ze heeft een probleem! Ze heeeft een gaatje. Een tandje is rot! Je kunt er gewoon in zwemmen zo groot is dat gat. Er verdwijnt eten in. Natuurlijk overdreven, maar ik vond het een goede vergelijking en ik kan me alleen al voorstellen dat het zo voelde. Ik vond Kaat echt tof. Heerlijk stoer, niet bang om te klimmen, klauteren en spannende dingen uit te halen. Op punten lijkt ze wel op mij toen ik die leeftijd was. Al was ik, denk ik, iets minder roekeloos. Al kwam ik vaak genoeg met butsen en gescheurde kleding thuis (sorry mam). XD Maar ondanks dus al die stoerheid is er een ding waar ze bang voor is… en dat is de tandarts!

En tja, ik geef haar groot gelijk. Mijn gebit is gewoon goed, maar ik vind het vreselijk om naar de tandarts te gaan. Als kind, als volwassene nu. Ik vind het maar niks. Dus ik moest enorm lachen toen Kaat een outfit aantrok die er perfect bij past.

Die arme ouders, ik had af en toe wel een tikje medelijden met ze. Ik vond de oplossing van de vader ook geniaal trouwens.

Goed, er was een ding waar ik het niet eens mee was met Kaat en dat was haar niet tandenpoetsen. Ik snap het, niet al te leuk, maar het moet toch gebeuren meid. Hoe beter jij poetst, en ja ik weet het nog steeds niet leuk om te horen, hoe minder je problemen hebt bij die enge tandarts.

Het boek rijmt heerlijk en de schrijfstijl maakte dat ik gewoon bleef lezen, bleef lachen.

En de illustraties waren echt geweldig, die pasten goed bij het verhaal en ook hoe Kaat was getekend was goed. En dan die ouders, haha, wat heb ik gelachen om de gezichten/expressies van de ouders.

Al met al, een tof boek dat geliefd zal zijn bij kinderen. Ik kan niet wachten wat het volgende boek zal zijn in deze serie.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: