Recensie: De fantastische verhalen van Tashi

Recensie: De fantastische verhalen van Tashi

De fantastische verhalen van Tashi by Anna Fienberg, Barbara Fienberg, Kim GambleEen magisch leuk boek over een kleine jongen en zijn vriend Tashi, die een gnome is en de fantastische verhalen die hij te vertellen heeft!

Ik had dit boek een keertje in de boekhandel gezien en ik was meteen verliefd! Wat was ik dan ook blij dat de bieb hem ook al snel had, of in ieder geval een van mijn biebs. Haha. En toen ging ik hem lezen en ik was gewoon weg. Weg naar welk land Tashi en Tim wonen.

In dit boek krijgen we de eerste 8 verhaaltjes van Tashi. Met een introductie wie hij is en vanaf dat moment zien we of Tim of Tashi de verhalen vertellen. Tashi aan Tim/zijn ouders of Tim aan zijn ouders. Ik vond het erg leuk gedaan en ik genoot ook enorm van de verhaaltjes. Van draken te listig af zijn tot spoken die komen omdat de maansverduistering bijna er is. Van ooms tot geesten in een schaaltje (tja je moet toch iets). Ik vond elk verhaal leuk en ik keek steeds uit naar wat Tashi weer voor iets nieuws te vertellen had. Ook leuk dat je steeds aan het einde van x verhaal een hint krijgt naar een ander verhaaltje. Want steeds denk je dat het dus helemaal top is bij Tashi’s dorpje… maar nee hoor! Haha.

Ik moest ook enorm lachen de reacties op de verhalen/Tashi van de ouders. Vooral die vader had af en toe opmerkingen, nou daar moest Tim niks van weten. XD

Ik vond het ook leuk dat we in het nu dus verschillende karakters uit Tashi’s verhalen zien rondlopen. Zoals de oom die bij de havens werkt.

De illustraties. GEWOON WAUW. Wat waren die prachtig en ik vond het nog mooier dat ze zo’n groot deel van het boek in namen. Ook een groot pluspunt naar de mooie kaart aan het begin, ik waardeer het altijd als boeken een kaart toevoegen! Kim Gable is een illustrator die ik maar eens ga opzoeken en zien wat deze nog meer heeft gemaakt, hopelijk zijn er nog meer niet-Tashi boeken met haar art.

Ik was ook erg blij toen ik uitvond dat het boek origineel in het Engels was uitgekomen. Ja, ik had deze graag willen lezen in het Nederlands… maar ik wil ze dan ook graag toevoegen aan mijn boekenplanken en tja dat werd me iets té duur gegeven dat er 32 verhaaltjes zijn (4×20 euro is echt niet te doen). Dus ik heb mezelf verwend met de complete editie van Tashi waarin alle 32 verhaaltjes staan!  En die maar 18 euro was.

Maar ik heb dus genoten! Ik vond het tof geschreven en de vertaling was ook erg goed! Echt een aanrader als je houdt van fantasie verhalen met prachtige illustraties.

One thought on “Recensie: De fantastische verhalen van Tashi

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: