Recensie: De drie speurders – De museumdief + Het geheime testament

Recensie: De drie speurders – De museumdief + Het geheime testament

De drie speurders - De museumdief by Bjarne Blomkvist, Lisa Brenner , Kinderboek, Interactief, Puzzels, Mysterie, Meisje, Jongens, Schilderijen, MuseumDrie jonge kinderen, drie geweldige speurders! Een toffe nieuwe serie en ik hoop op meer boeken~

Ik had beide boeken bij de bieb geleend, ik heb geprobeerd uit te vinden welke van de twee het eerste deel was want ik vind het altijd fijn om te beginnen met een introductie. Wel geen van de twee. Ik heb nu nog steeds vragen over de drie kinderen en wie ze zijn/hoe ze zijn begonnen. Hopelijk komen we daar achter. Ja, ik blijf lekker lezen want deze boeken waren echt té leuk. Interactief. Tof mysterie. Leuke puzzels. Mooie illustraties!

Ik heb voor de boeken een korte review geschreven per deel~

De museumdief: Star rating, 4 stars: Het eerste deel dat ik probeerde en zeker niet het eerste deel van de serie want de kinderen zijn blijkbaar al erg bekend bij mensen. Iedereen accepteert dat zij speuren en zoeken naar wat er is gebeurd. Ik weet ook nog steeds niet wat de relaties zijn tussen de kinderen. Vrienden? Familie? Iets anders? Hopelijk is het andere deel toch het eerste deel en anders, schrijver, waarom? Haha. In dit boek worden de speurders ingezet bij een mysterie, er is ingebroken bij het museum… maar er is niets gestolen. Of zo lijkt het! Ik moest natuurlijk het fijne weten van dit. En ik was dus heerlijk aan het speuren met ons trio, op zoek naar hints, op zoek naar aanwijzingen. Ik had alleen niet verwacht dat het zo tof en interactief zou zijn! Want wij, als lezer, mogen ook mee zoeken. Je zoekt naar verschillen. Op een gegeven moment komen er nieuwe karakters in beeld en moet jij de hints vinden waarom een van hen liegt. Het was echt heerlijk, zo tof wanneer boeken de lezer echt helemaal mee betrekken in het verhaal! Ik vond het dus tof geschreven en al was de dader voor mij vrij makkelijk te raden, ik ben natuurlijk wat ouder dan het bedoelde publiek. Ik vond het ook geweldig hoeveel illustraties er waren en ik vond de stijl echt heel leuk!

De drie speurders - Het geheime testament by Bjarne Blomkvist, Lisa Brenner, Kinderboek, Mysterie, Testament, Jongens, Meisje, TestamentHet geheime testament: Star rating, 4 stars: Het tweede boek dat ik las en ik ben nog steeds erg verward. Want wie zijn toch deze kinderen en dat iedereen ze maar laat speuren? Wat is de relatie tussen de kinderen? Neefjes? Zusje/Broertjes? Vrienden? Hoe zijn ze begonnen met speuren? Ik heb echt zoveel vragen en ik krijg gewoon maar geen antwoord. ARGH. Maar ondanks dat ik dus verward was heb ik ook genoten van het boek want ik vond het maar wat tof wat Mr. Vogel heeft gedaan om het net een beetje meer spannend te maken. Alleen jammer van Mevrouw Vogel. Ik snap dat je bang bent dat je je testament kwijtraakt, maar je kunt ook gewoon aardig zijn. Gelukkig zijn de kinderen + Tijl erg vindingrijk en ik was ook voor ze aan het hopen dat het ging lukken! De puzzels waren erg leuk en puzzelde heel graag mee. Ook tof dat dat gewoon mocht, dat je zelf de hints mag zoeken. Zelf mag meehelpen. Net als het vorige boek. Meer van dit soort boeken (mysterie/puzzels) mogen dat van mij doen. Betrekt je veel meer bij het verhaal. Al vond ik het mooi dat niet alle boeken waren vertaald (vaak doen vertalers dat namelijk wel). XD Het einde dat vond ik erg tof gedaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: