Recensie: Bieb op stelten

Recensie: Bieb op stelten

Bieb op stelten (De Magische Bieb #1) by Femke Dekker , Mark Chambers, Bibliotheek, Vriendschap, Kinderboek, Illustraties, Magie, FantasyWelkom bij een magische bieb! Nu wil ik er ook heen!

Ontmoet Jonas, Stan, en Wilgje (echt die laatste heeft een geweldige naam) die elkaar zullen tegenkomen in een bieb, maar niet zomaar een bieb, een magische! Ja, echt! Dus ja, toen ik dit boek zag moest ik hem meenemen. Ik hou van biebs, ik hou van boeken… maak het magisch en deze meid is helemaal tevreden.

Door een stel stomme jongens komt Jonas in de bieb terecht, niet echt zijn plek, maar toch zal hij blij zijn dat hij hier is belandt! Want daardoor heeft hij straks nieuwe vrienden en hij heeft een magisch avontuur in een bieb! Iets zit allemaal streken uit te halen en Jonas en zijn nieuwe vrienden gaan proberen uit te vinden wat er aan de hand is. Ik vond het echt heerlijk geschreven, geen moment saai en het werd helemaal spannend toen ze uitvonden wat het was en dat er dus magie bestaat! Ik vond Jonas leuk geschreven, maar ook Stan en Wilgje waren geweldig. Haha, Wilgje is zo mij. Ik zou ook op rolschaatsen naar de bieb gaan om nieuwe boeken te halen… wacht, volgens mij heb ik dat al meerdere keren gedaan. XD

Ik vond Mr. Vrolijk (en ook zijn echte naam) helemaal geweldig. Wat een man. Die weet tenminste hoe kinderen werken en hij hoeft niet eens heel streng te zijn want kinderen luisteren wel. Ik heb nog veel vragen over deze man en hoop dat het in het volgende boek/boeken wordt beantwoordt.

En natuurlijk heb ik nog meer vragen, maar dan over de bieb! Hoe is deze begonnen? Hoe magisch is ie? Wat voor geheimen heeft ie nog meer? Zijn er nog meer magische boeken en staan die gewoon tussen de gewone boeken? Krijgen we nog meer magische wezens te zien? Zal Jonas ooit een boek vinden die hij leuk vindt (graphic novels zouden geweldig voor hem zijn)?

De illustraties zijn ook heel erg leuk gedaan! Maar eens kijken wat Mark Chambers nog meer heeft gedaan want ergens komt de art me bekend voor + ik wil ook gewoon meer!

Ik heb dus genoten en ik kan niet wachten op het volgende deel in de serie! Hopelijk komt ie snel uit (nou ja, misschien tegen de tijd dat deze review online is in mei, ik schrijf dit in april is ie er al). Aanrader!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: