Recensie: Beter een goede buur…

Recensie: Beter een goede buur…

Beter een goede buur... by Rocío Bonilla, Kinderboek, Prentenboek, Buren, Zoet, Lief, dieren, ReusEen lief zoet boek over een straat in een wijk en iedereen die er woont!

Ik kwam dit leuke prentenboek tegen in de bieb en natuurlijk moest hij mee! Het klonk gewoon té leuk om te laten liggen!

In dit boek gaan we naar een leuke straat, ik moest wel lachen dat het woord stoplichten werd genoemd, want dat heeft niet echt elke straat of wijk. Ik probeer me te bedenken waar in mijn dorp ook alweer stoplichten zijn en eigenlijk kom er niet een twee drie op eentje. Haha. Maar goed, naar het boek terug! In dit boek bezoeken we een straat en we ontmoeten allerlei dieren. Ik vond het op een leuke manier gedaan, in het verhaal van dier/persoon x wordt dier y genoemd en dat is dan de volgende die we bezoeken. We zien wat elk dier doet en hoe elk dier denkt over zijn/haar buren. Van hoe twee buren de ene niet hoi zeggen omdat het een “draak” is tot hoe ze denken dat omdat het huis dicht is dat niemand er woont. Ik moet zeggen dat ik het wel sneu vond hoor. Bedoel, ik ben nou ook weer niet een persoon die elke dag/elk moment mijn buren wil zien hoor, maar ik weet wel dat/wie ze zijn en ik zeg ook vaak hallo tegen ze/neem pakketjes aan/etc.. En soms is er iets gezelligs (nou ja, er zijn nog niet heel veel momenten geweest want ik ben voor corona verhuisd naar dit dorp).

Gelukkig gebeurde er iets in de buurt en zo komt iedereen elkaar tegen. Ik vond het geweldig om te zien hoe iets kleins zo’n effect had. Echt een butterfly effect. En ik vond het nog toffer om te zien hoe het de levens van deze mensen veranderde. Natuurlijk een idealistisch plaatje, maar nog steeds erg zoet en lief. En leuk dat ze allemaal nu nieuwe vrienden hadden (en de kip ook eens een momentje rust had, haha, dat verdiende ze wel).

Ik heb dus echt genoten en ik vond ook de illustraties superprachtig gedaan! Je blijft maar dingen zien in de platen en ik had ook veel plezier in kuikens tellen. Haha. XD

Een erg leuk boek, erg idealistisch natuurlijk, maar wel tof om te zien hoe een klein event een buurt samen bracht. Aanrader.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: