Recensie: Voor de liefste opa van de wereld

Recensie: Voor de liefste opa van de wereld

Voor de liefste opa van de wereld, Bette Westera, Martijn van der Linden, Opa's, Lief, Zoet, Kinderboek, Prentenboek, dierenEen erg zoet en lief boek over opa’s!

Helaas was het oma boekje uitgeleend, maar gelukkig kon het opa boekje meenemen uit de bieb! Ik hou altijd van dit soort boekjes, over familie, over liefde, over leuke dingen samen doen. En tja, het is niet altijd makkelijk te lezen vanwege mijn eigen familie. Ik zag mijn opa en oma x2 nou niet supervaak want ze woonden niet dichtbij en met het OV was het niet het makkelijkst te bereiken. Ik zag ze meestal tijdens verjaardagen en misschien een van mijn opa/oma’s in een vakantie. Toch kan ik het niet laten om dit soort boekjes te laten liggen. Gewoon zo zoet!

In dit boek krijgen we een ode aan opa! Van hutten bouwen tot pannenkoeken bakken (yum) tot schommelen en nog veel meer! Ik vond het supertof gedaan dat in plaats van mensen we dieren kregen die de dingen in tekst lieten zien. Zo zien we een schattige baby chimpansee met zijn papa in een tent zitten en zien we een panda een kleinere panda lekker hoog helpen met schommelen! Leuk ook zeker dat we de dieren in hun natuurlijke omgeving zien (of wel, voornamelijk). Echt superzoet was dit om te lezen en ik vond het geweldig dat deze kinderen zo’n goede band hebben met hun opa/oma en ze vaak kunnen zien! Ik zat steeds maar AWWW en ZOET te gaan!

En nogmaals, de illustraties zijn echt top! Heel realistisch, maar toch ook erg menselijk. Hopelijk klinkt dat goed, haha, in mijn hoofd deed dat het. XD

Ik zou dit boek enorm aanraden, misschien een leuk kadootje voor een opa? En ik moet maar eens kijken of ik oma’s boekje kan vinden!

Star rating, 4 stars

One thought on “Recensie: Voor de liefste opa van de wereld

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: