Recensie: Parijs

Recensie: Parijs

Parijs by Kiki van Dijk, Eiffeltoren, Mystery, Thriller, Moord, TweelingEen heerlijk spannend verhaal tijdens Kerst in Parijs!

Ik was helemaal door het dolle toen ik zag dat er weer een nieuwe Kiki van Dijk was! Heerlijk weer genieten~!

Ditmaal een tweeling, 1 woont in Nederland en de ander in Frankrijk! Als degene in Nederland, dus onze MC, al een tijdje niks hoort van haar zus dan besluit ze naar Parijs te gaan! En dan begint het spannends. Want we zien dat er allerlei dingen gebeuren, we lezen over iets heftigs in het verleden waar ik wel een beetje sympathie verloor tegenover de MC, vooral toen de waarheid uitkwam. Er zijn allerlei interessante karakters (en ook een paar vervelende zoals Richard)! Ik vond het ook leuk om te lezen over Parijs. En het was gewoonweg tof hoe ver de MC ging om uit te vinden wat er is gebeurd met haar zus.
Het was echt heerlijk spannend. En ook tof dat we eerst een deel krijgen met de Kerst waarin alles zo gruwelijk misgaat en dan gaan we een jaar later. Want tja, niet alles is opgelost en ik vond het leuk dat we verder gingen.

Oh en tof dat we in het begin ook Abby’s POV krijgen! Wel jammer dat ze dat doet met een getrouwde man… daardoor vond ik haar iets minder. Tot dat punt vond ik haar echt tof.

De whodunnit, tja, ik wil niet téveel weggeven maar ik had in ieder geval een deel goed! Alleen de reden waarom had ik niet geraden en OMG, wat voelde het als een complottheorie weggetrokken uit het donkerste stuk van het internet. Sorry, goed geschreven hoor, maar het voelde echt zo apart.

Alleen vond ik het hele gedoe met Alwin (de man van onze hoofdpersoon) echt zo jammer. Ja, die man was zeker niet de makkelijkste al is het natuurlijk ook hoe hij is geschreven, maar hij deed zijn best en ik vond het gewoon sneu op tijden. Ik zou ook zeker niet blij zijn als mijn partner me opeens alleen laat met twee kinderen zonder echt veel keuze en dat ook nog eens op Kerstmis. Of als mijn partner geen hulp zoekt maar zich gewoon totaal afsluit van alles. Ja, ik snap dat het heftig is hoor alles dat er gebeurde in het boek, maar ik vond het zo sneu. Plus, gegeven het einde.. het voelde ook wel een beetje alsof het expres zo was gedaan. Dat hij zo was.

En ja het einde, in ieder geval de persoon die we daar zien en de reactie van de MC. Ik vond het gewoon creepy dat dat de love interest van onze hoofdpersoon was. Ik bedoel. Nee. Hoe kun je?

Maar verder echt heel spannend hoor en ook echt in een ruk uitgelezen. Ik moest gewoon weten hoe het zou eindigen! Dus ja, ondanks wat dingetjes heb ik echt genoten!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: