Recensie: Maartjes bolle beest

Recensie: Maartjes bolle beest

Maartjes bolle beest (School of Monsters #1) by Sally Rippin, Chris Kennett, Monsters, Humor, Kinderboek, IllustratiesOntmoet Maartje en haar zoete (nou ja…) beestje! Doldwaze avonturen garandeerd.

Dit is het eerste officiele boek in de serie en mijn tweede boek. Ik wilde eerst Sem eet Jam lezen want die leek me net iets leuker. Maar nu toch ook deze gelezen en ik heb me toch een portie gelachen!

Ontmoet Maartje, een ondeugend monstertje met een heksenhoed! Ze heeft net een nieuw beestje en wil deze niet alleen achterlaten, wat ik helemaal snapte hoor! Als ik zo’n schattig iets had in mijn handen had ik hem ook meegesmokkeld. XD Al hoop ik niet dat hetzelfde zal gebeuren als met Maartjes beestje! Want haha, dat loopt compleet uit de hand. Blijkbaar is het beestje ERG hongerig en zijn al die pennen, die tafels, die pruiken, erggggg lekker. Het deed me op punten erg denken aan gremlins en andere monstertjes met een grote eetlust en transformaties. Ik vond het geweldig om te zien hoe het beestje veranderde en hoe het steeds meer chaos was! Ik vond het dan wel tof dat Maartje niet gewoon bleef zitten maar zelf probeerde het probleem op te lossen. Echt trots!

En het einde! Haha, ik verklap niks, maar ik had dat zien aankomen en ik vind het 100% passen~

Met in het laatste stuk, net als het vorige boek, woordjes leren, extra informatie over lezen, en nog wat leuke extraatjes. Ik zou zo graag die deurhanger willen hebben, maar ja het is een boek van de bieb (alhoewel, zelfs als dat het niet was zou ik nooit in mijn boek knippen/scheuren).

De illustraties waren wederom echt tof en ik vind het heerlijk dat ze in kleur zijn.

Al met al, ik heb gelachen, gegiecheld, OH NEE-gegaan, en meer! Ik hoop echt dat de volgende boekjes snel in het Nederlands vertaald worden want ik wil meer monsters! Dit is gewoon te leuk en schattig~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: