Recensie: Knots: De grootste omweg van de oertijd

Recensie: Knots: De grootste omweg van de oertijd

Knots: De grootste omweg van de oertijd (Knots #2) by Tijs van Marle, Esther van Brink, Prehistorie, Kinderboek, Avontuur, Humor, Broer, Zus, Vriendschap, AvontuurEen nieuw avontuur in de Knots serie! Ditmaal een nieuw spannend avontuur, nieuwe karakters, en meer! Heerlijk genoten~

Waar ik het vorige boek ook leuk vond (3.5 sterren) is dit boek nog leuker (4.5 sterren). Het hielp ook zeker dat ondanks dat Tuf nog steeds vervelend is, ze toch ook iets minder vervelend was op punten. Nog steeds niet mijn favoriete karakter hoor.

Wat ik leuk vond:

😍 De verschillende dieren die werden gebruikt om ergens te komen! Van neushoorns tot zwaardvissen! Top!
😍 De vriendschap tussen Freddie en Knots! Die twee zijn echt best friends voor life en ik vond het heerlijk om te zien hoe ze samenwerkten en hoe ze ondanks hun verschillen heel ver kwamen en van elkaar leerden. Al denk ik niet dat Knots ooit interesse zal hebben in voedsel maken, haha, maar hij heet Freddies dingen wel met liefde op.
😍 De wasbeertjes! Zo zoet en het deed me ook meteen weer denken aan Madagscar (de film). Ik dacht eerst dat de wasbeertjes een nieuwe uitdaging zouden zijn, maar uiteindelijk waren het echt toffe beestjes en ik vond het ook erg leuk dat er eentje meeging op het avontuur!
😍 Het nieuwe karakter dat we vonden op het eiland waar de jongens op landen. Ik vond haar erg leuk en ook tof dat we nu dus drie verschillende soorten mensen hebben. De vissers, de nomaden, de grotmensen. Ik hoop ook zeker dat ze nog vaker voor zal komen in het verhaal. Het was tof om haar te zien surfen als een pro. Haha, dat terwijl de anderen er maar iets van maakten. XD
😍 Dat bos met berenklauwen, en dan niet een klein bosje, nee, in deze tijd zijn de berenklauwen een paar meter hoog. Al zijn er gelukkig wel wat, tja, oplossingen. Al weet ik niet hoe blij je er van wordt, ook vooral niet als je weet wat je moet doen om die oplossing weer op te lossen. Hihi.
😍 Het was heerlijk spannend. Echt, telkens als je denkt dat er een rustmoment is.. BOEM, het volgende dient zich al snel aan! Er is geen saai moment en ik vond het geweldig. Sleur me maar mee in het verhaal!
😍 Dat Freddies familie echt om hem geeft. Gegeven dat ze zomaar hop weg waren gegaan was ik even bang dat ze misschien gewoon meh waren, maar gegeven wat ze vinden aan het begin! En ook leuk om de stam aan het einde weer te zien. Ik zie het niet als een spoiler, hallo het is een kinderboek en die lopen zowat altijd wel goed af. Haha.
😍 Het einde. Ook ietwat frustrerend, maar ook erg spannend! Want nu wil ik zeker het derde boek! Ik moet weten wat de jongens gaan doen en of het ze zal lukken.
😍 De illustraties blijven tof!

Wat ik minder vond:
😐: Tuf. Sorry, maar ik heb het gewoon niet op zusjes of broertjes die lekker meegaan ook al is het duidelijk dat de ander hen niet wil. En dan ook nog eens domme dingen doen waardoor het soms gevaarlijker wordt. I mean, wat dacht je dan dat er ging gebeuren als je dat deed bij de neushoorn? Dat ie dan zou blijven staan? Ha. Nee. Ze is op punten wel iets minder dan het vorige boek, maar van mij mag ze wel een avontuurtje of drie thuisblijven. Laat de jongens (en het nieuwe meisje) maar wat leuks doen.
😐 Was die zoen met de wasbeer nou echt nodig? Een kusje op de wang OK, maar dit? Eh….

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: