Recensie: Kittens tegen eenhoorns

Recensie: Kittens tegen eenhoorns

Kittens tegen eenhoorns (Kittens tegen, #2) by Davy Mourier, Stan SilasWeer een nieuw doldwaas avontuur ditmaal met eenhoorns… zowel levend als dood. XD

Ik was echt helemaal dolblij toen ik zag dat een van mijn bibliotheken dit boek in de collectie had. Ik heb zo onwijs genoten van het eerste deel!

In dit deel hebben we eigenlijk twee verhalen/verhaallijnen. Ten eerste hebben we Eva die heel graag haar vriendjes willen laten slapen bij haar thuis, maar ja als je thuis het fort is… dan kun je al voorstellen wat haar vaders antwoord is. Nee. Nee. En nog eens nee. Ik vond het hilarisch hoe Eva zich niet uit het veld liet slaan maar gewoon een top plannetje bedacht en ook gewoon een tijd verstopt bleef tot het té laat was. XD Go Eva! Ik zou hetzelfde als haar hebben gedaan. Ja, een fort is nou niet echt een plek voor een slaapfeestje, maar kom op zeg, maak maar iets mogelijks. En het is ook maar goed dat Eva haar vriendjes bij haar had gegeven alles dat die nacht gaat gebeuren!

En dan is er de verhaallijn met de eenhoorns. Eerst levend en best schattig maar toch evil en daarna hongerig en erg zombie-achtig. XD Ik moest wel even lachen dat de vader van Eva besloot de dieren te begraven in zijn tuin in het fort? Excuseer mij? Maar waarom zou je je vijanden, waarvan je niet weet of ze niet terugkomen als iets, begraven in je achtertuin? Hallo? Het voelt als een soort van paard van Troje. Maar ik moet zeggen dat ik de eenhoorns nog toffer vond als zombies. Echt geweldig! Ik heb vol spanning gelezen en gelukkig zijn er nog genoeg hilarische momenten om het wat luchtiger te houden.

En het wordt letterlijk luchtig, want er komen een heleboel windjes voorbij. Een van de beste vrienden van Eva houdt van een bepaald drinkje… maar vanwege zijn intolerantie gaat daar enorm van scheetjes laten. Nou ja, ik weet niet of je die dingen die uit zijn kont komen scheetjes mag noemen. Misschien beter om het gewoon kernwapens te noemen. Ik vond het geweldig dat zijn windjes uiteindelijk ook een sleutel waren om deze nacht goed door te komen. En dat is alles dat ik zeg. Ik vond het een briljante zet van de schrijver. Heerlijk gelachen (en dan ook veel om de reacties van iedereen om hem heen).

Ik vond het ook tof om de katten weer te zien en verschillende transformaties!

En we zien ook de aliens weer en zien hoe zij proberen wraak te nemen. Ik moet ook zo’n gachapon hebben! Lijkt me zo stoer~

Ik heb dus heerlijk gelachen en ik kijk uit naar het volgende deel! Wat komt er nu uit de gachapon?

One thought on “Recensie: Kittens tegen eenhoorns

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: