Recensie: Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje)

Recensie: Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje)

Read My rating: 1 of 5 stars2 of 5 stars3 of 5 stars[ 4 of 5 stars ]5 of 5 stars Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje) by Erik Nieuwenhuis, Kinderboek, Prentenboek, Humour, MysterieWie bel je als er iets mysterieus en ENGSSSSS onder het bed zit? Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje) natuurlijk!!

Een heerlijk creatief en relevant boek! Want tja, wie heeft er niet als kind het idee gehad dat er iets ENGS en GROOTS onder het bed zat? Vaak is het helemaal niks, gewoon een speelgoedje, of het bed dat kraakt. Maar toch heel eng!

Gelukkig hoef je in dit boek niet bang te zijn! Want in deze wereld heb je een speciaal persoon die je kunt inhuren, namelijk Jan, de Onderjebedkijkman! Samen met zijn hulpje komt hij met sirenes en alles naar je huis toe om het probleem op te lossen! Ik vond het heel leuk om te zien hoe het begon met een jongetje dat een geluidje hoort onder zijn bed en hoe zijn bange vader snel de hulp van Jan inschakelt. Zelfs volwassenen waren bang voor datgene onder het bed. Het tikken en het kraken!

En ik vond het helemaal hilarisch toen we Jan en zijn hulpje voorbij zagen racen en snel met spoed dat huis in raceden. En moest ook lachen dat hij nog wel even hoi kon zeggen tegen het jongetje in alle chaos. Daarna volgt een BANG en een BOEM en een heleboel lawaai!

Ik was wel even teleurgesteld toen we uitvonden wat er in de zak zat. Enerzijds past het wel bij hoe het normaal in de echte wereld gaat dus daarom vond ik het ook niet heel erg, maar toch gegeven dat in deze wereld er dus zo’n mannetje is en er wordt gepraat over van alles zou je uitgaan dat het toch een andere wending neemt. Dus ja. Misschien had het gewoon kunnen zijn dat er naast dat ene nog iets anders was, dat met dat speeltje speelde? Dat zou een leuke twist zijn.

Het einde daar moest ik wel weer om lachen. Vaders nog steeds bang, kindje helemaal stoer en blij in bed.

De illustraties vond ik erg leuk! Pasten goed bij het verhaal.

Ondanks dus de teleurstelling van de zak heb ik enorm genoten van het boek. Erg creatief en zo leuk!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: