Recensie: I Love Happy Cats for Kids

Recensie: I Love Happy Cats for Kids

I Love Happy Cats for Kids by Anneleen Bru, Katten, Kinderboek, Zoet, Non-FictieEen lief en zoet boek voor kinderen over katten. Helaas op punten wat herhalend en soms ook tegenstrijdig.

Een superzoet en leuk boek waar ik echt van heb genoten. Ik mag zelf geen katten (zwaar allergisch) maar ik hou gewoon van boeken over dieren. Zoals dus katten! En in dit boek krijgen we een hele berg tips over katten. In verschillende secties. Van dagelijkse dingen tot waar je op moet letten tot tips voor ouders.

En die foto’s. Gewoonweg te lief! Zoveel schattige katten en ik wilde maar al te graag een kat aaien. Ja, ik ga helemaal niezen en meer, maar het is te schattig.

Helaas waren er ook veel herhalingen. Ik snap dat het een kinderboek is hoor, maar kinderen zijn ook heel slim om te weten dat ze terug moeten naar een pagina, ze kunnen die oudere tip ook zelf nog opzoeken, zet gewoon een nummer erbij of een keywoord.

En dan waren er ook wat tegenstrijdigheden waar ik even op mijn hoofd zat te krabbelen. Zo is er een hoofdstuk over ongelukkige katten en daar staat bij dat hij hoogtes zoekt en in dozen schuilt. Maar eerder in het boek werd genoemd dat katten JUIST de hoogtes opzoeken en daar ook zeker de ruimte voor moeten krijgen. En later in het hoofdstuk wordt genoemd dat schuilen en verstoppen GOED is. Misschien dat er wat subtieliteiten missen omdat het een kinderboek is maar dat zou niet hoeven, kinderen zijn slim genoeg. Nu was het dus voornamelijk verwarrend. Ik heb zelfs dingen door iemand anders laten lezen en deze persoon was ook verward.

Maar verder ondanks wat dingetjes heb ik toch genoten van het boek, ik vond het leuk geschreven en tja, die foto’s, zo lief!!! Ik moet maar eens kijken of ik het volwassen boek kan vinden~

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: