Recensie: Hoe Hors de finale won

Recensie: Hoe Hors de finale won

Hoe Hors de finale won by Elisa van Spronsen, Katrien Holland, Paard, Voetbal, Vriendschap, KinderboekEen nieuw boek met Hors. Ditmaal voetbal, een wolf, een vakantie die er bijna is, en nog veel meer. Ik ben echt door het boek gevlogen zo leuk vond ik het! Ik ben echt 100% fan van de serie en ik hoop ook zeker dat er nog veel meer delen komen.

Ik vond het zo leuk om Soesja en Hors weer te zien! Te lezen wat Hors zoal heeft geleerd tussen de boeken door, en dat ze het ook gewoon lekker vindt om met Soesja te gaan wandelen/rijden. Echt top! En ze heeft zo’n goede band met het paard dat vond ik ook leuk. Ik hoop dat ze later ook zeker iets kan doen met paarden, of zoiets als wat haar vader doet of iets heel anders.

Ik vond het wel ietwat jammer dat de vriendschap tussen Soesja en Jim iets minder was in dit boek. Ja, ze waren vrienden, maar steeds als Soesja wat wilde doen was Jim weer weg. Later zien we ook wel waarom, maar voor mij kwam het eerst toch over alsof hij veel meer gaf om voetbal, en dat vond ik jammer.

Leuk met het actuele thema, de wolf! Die is enorm in het nieuws en sommige mensen spreiden echt zoveel disinformatie erover. En dat zien we ook in dit boek. Maar gelukkig ook genoeg goed informatie over de wolf, wat hij doet, wat hij eet, en meer! Ik vond het echt tof om zo’n actueel thema in het boek te zien!

De voetbalstukken vond ik ook wel leuk (nou ja, de wedstrijden en de technieken, niet hoe de coach zich gedroeg), en ik was ook erg blij met de oplossing. Want ja, die beide coaches gingen veel te ver. Het ging meer om iets persoonlijks dan een leuk potje voetbal. Dus ik vond het tof dat de baas van de politie het idee van Soesje goed vond! En ik heb me toch een portie gelachen hoor tijdens die stukjes.

Er was een ook een vleugje romantiek tussen de boswachter en Soesja’s meester. Ik vond het zo zoet en ik zat steeds te juichen!

En de illustraties zijn ook nog steeds top!

Ik zou het boek aanraden en ik wil nu ook zeker een nieuw deel snel. Haha.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: