Recensie: Wat als de wind komt?

Recensie: Wat als de wind komt?

Wat als de wind komt? by Pamela Butchart, Kate Hindley, angsten, kinderboek, prentenboek, jongen, wind, eekhoorn, lantaarnpaal, grappig, vriendschap, dapperEen schattig boek over een jongetje die voor heel veel bang is… vooral voor de wind!

Ik had dit boek al een tijdje op het oog, was zelfs even aan het denken om hem te kopen, immers Pamela Buchart en Kate Hindley zijn beide geweldig! En toen vond ik hem in het Nederlands in de bieb, tja, meteen mee natuurlijk!

In dit boek ontmoeten we Olivier. Hij is echt een piekeraar 100%. Maakt zich zorgen over van alles en nog wat. Van loslopende dino’s tot losse veters tot KWAADAARDIGE eekhoorns! En dan is er de wind. De wind vindt hij het allerengst. Ik vond Olivier, ondanks al zijn angsten, echt een leuk hoofdpersoon. Ik was heel hard aan het hopen dat hij uitvond dat het leven echt niet zo eng is. Dat de wind leuk kan zijn. Dat veters strikken belangrijk is… maar nou ook weer niet op een levensbelangrijke schaal. XD

En ik vond het helemaal leuk worden toen Madelief in het verhaal kwam. Zij is het tegenovergestelde van Olivier. Is nergens bang voor. Laat zich niet gek maken door Oliviers doemsdagberichten. Ze hebben samen veel plezier. En ik vond haar echt geweldig!

Het laatste stuk van het boek daar lag ik gewoon helemaal in de deuk en wat was het spannend en avontuurlijk. Ik wil niet té veel zeggen maar ik vond het erg leuk dat het boek deze richting op waaide! 😉 En wat was ik trots op Olivier.

De illustraties waren, zoals ik al had verwacht, echt helemaal geweldig. Ik lag regelmatig dubbel om wat er op de illustraties gebeurde.

Ik heb dus echt genoten van het boek en ik zou het heel heel heel erg aanraden! Angsten maar ook dapperheid en vriendschap!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: