Recensie: (S)Toverij met frieten

Recensie: (S)Toverij met frieten

(S)Toverij met frieten by Marc de Bel, Frituur, Humour, Kinderboek, Oma, Opa, Vliegende frietenEen tovertastisch boek over frituur, gekke drankjes, en een spannende weddenschap~

Ik zag dit leuke boek bij de bieb en kon hem niet laten liggen! Die cover zag er gewoon té leuk uit en toen ik kind was las ik vaak Marc Bels boeken, wel eens tijd om te kijken of ze nog steeds zo leuk zijn (ja, dat is zo).

In dit toffe boek volgen we Mona. Haar ouders gaan een weekendje weg en Mona gaat bij haar opa en oma logeren. Tja, dat klinkt natuurlijk als gewoon zoveel boeken, maar opa en oma hebben een frituurtent en wat er dit weekend gaat gebeuren? Er was geen moment saai! Vooral niet als Mona het flesje gebruikt dat ze van een professor heeft gekregen en dat ervoor zorgt dat, als je er teveel van neemt, je gaat zweven. En ja, dat werkt ook toevallig op eten. Je moet toch iets als je oma, in een beetje dronken bui, besluit mee te doen aan een weddenschap waar de toekomst van de friettent van af hangt. Ik heb heerlijk gelachen en ik vond Mona echt een top karakter. Leuk dat ze bedacht dat het flesje met spul kon helpen. Leuk dat ze ook wat andere dingen bedacht om haar familie te helpen!

Diederik, degene die mag tellen, vond ik echt enorm sympathiek! Echt een gast die ook eens blij is dat zijn baas een portietje karma krijgt. En oma/opa vond ik ook toffe karakters, vooral oma was gewoon echt geweldig. Leuk ook dat ze met dieren om kon gaan en op een manier met ze wist te communiceren.

De slechterik, nou ja, er zijn slechtere karakters zoals die boer die van alles doet om zijn oogst/boerderij te beschermen, maakt niet uit als je dieren/milieu sloopt, maar de slechterik waar ik het nu over heb is die bouwondernemer! Hij heeft al wat grote plannen en hij wil ook dus de plek waar de frituur op staat. Ik vond hem goed geschreven (en ook goed getekend)!

Ik vond het mooi om te zien hoe de vliegende balletjes helemaal viral gingen en hoe steeds meer mensen kwamen.

Toffe illustraties~

Tja, het enige waardoor ik iets langer bezig was met het boek was het feit dat het op punten echt heel Belgisch was en ik moest herlezen of moest nadenken over wat het woord nou betekende. XD Niet heel erg hoor, maar ik wil alles noemen in een review, en tja, dit was toch een deel van de leeservaring.

Dus ja, lekker veel friet, familie, en ik heb genoten! Ik heb wel heel veel zin in friet nu. Haha. Ik zou het boek aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: