Recensie: Ridder Roa en de verliefde trol

Recensie: Ridder Roa en de verliefde trol

Ridder Roa en de verliefde trol by Pim Lammers, Fantasy, LGBT, Kinderboek, Zoet, Ridder, DraakIn dit verhaal nieuwe avonturen van Ridder Roa! Een trol zoekt een vriendje en Roa mag helpen.

Ik was echt helemaal blij om een nieuw deel in de serie tegen te komen! Had niet verwacht dat er nu al eentje was~ In dit boek gaan we weer achter Roa aan! Ditmaal ook veel hints naar sprookjes, we komen de rovers weer tegen (al vond ik die nu een tikje vervelend, maar wel hilarisch hoe ze op de lollies reageerden), en er is natuurlijk ook nog liefde tussen Roa en haar vriendin/vrouw. Superzoet.

Ik vond het leuk om nieuwe karakters tegen te komen. Van prinsessen die nu ook ridders zijn, of ridders die nu prinsessen/prinsen zijn. De trol was ook tof, en ik moest enorm lachen om zijn krokodillen, echt een James Bond slechterik move!

En ik vond het ook leuk om karakters van het vorige boek tegen te komen. Zoals Bink! Die blijkbaar nog steeds lekker vlogt en ook wat pranks aan het uithalen is (ik vond die met de kikker briljant).

Ik moet wel zeggen dat op punten ik het laten we alles inclusief maken en laten we alles perfect maken iets té werd voor mij. Ik vind het tof dat de regels zijn veranderd, tof dat iedereen zijn keuzes mag maken.. Maar ik vond het gewoon zo zonde dat ook het avontuur verdween. Want alle slechteriken moeten maar naar een club om beter/goed te worden. Dat was al zo in het eerste boek een beetje, maar nu echt helemaal. Heel veel dingen mogen niet meer. Tja, ik hoop eigenlijk dan ook dat dit het laatste boek is, want ik weet niet of ik zin heb in een boek zonder spannende dingen, zonder slechteriken met maffe (en slechte) plannetjes, waarom is Roa dan ridder geworden? En nee, die suffe competities.. gaapt

Dus ja, ik hoop echt dat dit het laatste boek is, of dat het volgende gewoon weer spannend/avontuurlijk is.

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: