Recensie: Prinses Willeke

Recensie: Prinses Willeke

Prinses Willeke by Jessica Raes, Yasmine Stalpaert, Kinderboek, Roze, Prins, Prinses, Prentenboek, LeukEen prachtig prentenboek over een prinses die een prins wil vinden! Een speelmaatje voor altijd!

Ik kwam dit boek tegen bij de bieb en ik was meteen geinteresseerd door de cover. Roze met megaveel details!

In dit boek ontmoeten we prinses Willeke! Een prinses met een heel erg eigen willetje en interessant haar (ze doet me ergens aan denken, maar ik kom er maar niet op). Ze is op zoek naar iemand om mee te spelen, en ja, deze meid denkt ook aan de toekomst, ook iemand om mee te trouwen! Nu nog niet hoor, maar over een paar jaartjes als ze wat ouder is. Ik vond dat zo zoet! Dat ze wel wilde trouwen maar ook gewoon een maatje wilde hebben! En dus was ik aan het hopen voor haar dat het zou lukken.

Nou ja, de prinses heeft nogal een lijstje. Echt een hele wc-rol vol met wensen. Van dapperheid tot paardrijden, van alles komt voorbij en tja, je kunt al raden hoe dat eindigt. Iets met té hoge verwachtingen! Ik moet zeggen dat ik het wel sneu vond dat ze zelfs haar beste vriend afwees terwijl hij toch best wat van het lijstje wist af te vinken. Kom op meid. Als hij nou heel veel niet kon.. maar dit? Nee. En dan haar nieuwe plan.. ook niet echt een fan van, maar ik ben blij met hoe dat uiteindelijk eindigde.

En het einde, daar zag ik weer de prinses van het begin. Ik was heel blij met haar beslissing!

Maar die illustraties. OMG. Ik heb flink wat prentenboeken gelezen maar deze was echt machtig mooi. Paginagrote illustraties door het hele boek heen. Ik vond het verhaal en het einde hartstikke leuk hoor, maar die 4.5 sterren zijn ook enorm ten dele vanwege de prachtige illustraties! Zoveel leuke details. Leuke karakters. Zoveel te zien en het vertelde gewoon het verhaal op zichzelf al!

Ik heb dus echt genoten van dit boek en ik ben erg blij dat ik hem uit de bieb heb meegenomen! Dus ben jij op zoek naar een leuk boek met prachtige illustraties en een leuk verhaal over een prinses met veel wensen? Lees dit boek~

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: