Recensie: Oost west, thuis best

Recensie: Oost west, thuis best

Oost west, thuis best by Jonny Lambert, Forest, Vriendschap, Beer, Konijn, Dieren, Kinderboek, PrentenboekTwee dieren komen elkaar tegen en gaan samenwonen… maar zal het wel lukken want ze zijn heel verschillend?

Ik kwam dit prachtige prentenboek tegen bij de boekenwinkel en tja, natuurlijk moet ik hem meenemen! In dit mooie boek zien we een vriendschap opbloeien met natuurlijk wat problemen~

Ontmoet Beer. Hij is net komen wonen in het bos en heeft er veel zin in… maar ja… die eenzaamheid die komt toch heel snel. En ik kon me het heel goed voorstellen hoor, ik weet nog toen ik de eerste keer echt alleen woonde. Het was toch best stil! Toch anders dan dat je gewend was. Gelukkig voor de beer komt hij een konijn tegen, veel ouder dan hij, heel verschillend, maar ook erg interessant. Ik vond zowel Beer als Konijn goed geschreven en ik vond het leuk om te zien wat ze zoal samen deden! Ondanks de verschillen zijn ze echt goede vrienden!

Alleen dan dat huis. Tja, waarom zochten ze niet gewoon een groter hol? Grotere woning? Iets dat werkt voor allebei met genoeg ruimte voor een grote beer. Want nu is het wel erg passen en meten en dat leidt tot flink wat frustraties.

Gelukkig, ondanks wat drama, komt het goed. Ik zie dat niet als een spoiler, dit is hoe bijna alle kinderboeken eindigen. Met een happy end!

Ik vond de illustraties echt supermooi! Ik kon me helemaal in het bos en de levens van de dieren daar wanen.

Ik zou het boek zeker aanraden~

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: