Recensie: Knots

Recensie: Knots

Knots (Knots #1) by Tijs van Marle, Esther van den Brink , Holenmensen, humor, avontuur, grappig, vriendschap, avontuur, mammoet, sneeuwleeuw, zusje, kinderboek, illustraties, jongens, meisje, bergOntmoet Knots! Hij vindt een sneeuwleeuwwelpje en gaat hem terugbrengen~ Samen met zijn nieuwe vriend~

In dit doldwaze en toffe boek ontmoeten we Knots! We leren over alles wat de holenmensen doen en we lezen ook over de gevaarlijke Oerkies! Nou ja. Die dus niet zo gevaarlijk zijn. Net zoals sneeuwleeuwen, zolang ze welpjes zijn komt het misschien nog wel goed. XD Ik vond het superleuk om te lezen over Knots en zijn ontmoeting met een Oerkie, aka Freddie. Die eigenlijk niet zo eng is en best slim is! Ik vond het leuk dat de twee meteen een klik hadden, en vrij snel beste vrienden werden! Ik moest wel lachen om Freddies culinaire talenten en hoe hij soms met een grote flair magisch wat eten had en dan als een chefkok het presenteerde.

Het avontuur vond ik super. Echt genoten van hoe dit duo (en helaas een zusje) samen op pad gingen om een sneeuwleeuw terug te brengen. Geen voorbereiding, wel wat snacks, en dan go! Gewoon gaan! Heerlijk vond ik dat want ik was al bang dat een deel van het boek zou zijn over de voorbereiding. Gelukkig dus niet! We duiken meteen in het avontuur en wat een avontuur is het! Van apen die graag met spullen gooien tot katapulten tot verkleden als vogels en nog veel meer! Er is echt geen saai moment, ik kon het boek gewoon niet wegleggen en moest blijven lezen. Gelukkig kon dat, mijn lasagne moest toch een half uurtje. XD Ik vond het stoer dat ons duo zo ver ging en steeds leuke plannen bedacht om ergens te komen. Nou ja, Knots heeft echt briljante ideeën.

Het einde was top, ik vond het zowel hilarisch als verdrietig. Nu wil ik zeker weten hoe dit stuk verder gaat, moet maar eens kijken of een van mijn biebs het tweede deel heeft.

Ik vond de illustraties van Esther van den Brink helemaal top en ze pasten echt perfect bij het verhaal!

Tja, helaas rate ik het wel wat lager. Ik heb gewoon echt niks met broers/zussen die zijn zoals Tuf. Ze had wel haar momenten hoor, maar ik vond het gewoon niet leuk hoe zij Stip toeeigende, hoe ze niet een keer naar haar broer luisterde, gewoon lekker haar ding deed en /care voor de gevoelens van broerlief. Constant in de weg stond. Plannetjes dwarsboomt (zoals met die vogels).

Gelukkig is er genoeg goeds en daarom krijgt het boek ook 3.5 sterren! Ik zou hem ook zeker nog aanraden~

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: