Dubbele Recensie: Mijn Haar + Trots op Haar!

Dubbele Recensie: Mijn Haar + Trots op Haar!

Mijn haar by Hannah Lee, Allen Fatimaharan, Kinderboek, Prentenboek, Haar, KapselsEen dubbele recensie voor twee hele toffe boeken over haar! En dan vooral voor mensen met afro haar.

Mijn Haar door Hannah Lee + Alleen Fatimaharan: Star rating, 4 stars: Een heel tof boek over een meisje dat een ander kapsel wilt en we over allerlei kapsels lezen! Van afro tot cornrows tot dreads to kort tot stekelig, van alles komt voor en ik vond het heerlijk! Het was zo leuk om te zien al de kapsels die er waren en leuk hoe haar familie elk een eigen stijl heeft.
Ik vond de taal soms wel een beetje stijf/niet helemaal passend. Of wel, de vertaling, want ik ga ervanuit dat het in het Engels wel wat speelser is.
En top om te zien welk kapsel ze uiteindelijk (na 45 minuten, haha) kiest! Dat staat haar echt zo goed!
Leuke illustraties en kijk ook zeker naar de schutbladen zowel de eerste aan het begin en diegene aan het einde.
Een heel erg haar-positief boek en eentje die ik zeker zou aanraden~

Trots op haar! by Matthew A. Cherry, Mylo Freeman , Haar, Kapsels, Prentenboek, Kinderboek, Vader, DochterTrots op haar! door Matthew A. Cherry + Vashti Harrison: Star rating, 4 stars: Een lief en zoet boek over een meisje en haar geweldige haar! Over al haar geweldige kapsels die allemaal stuk voor stuk helemaal geweldig waren. En over haar lieve vader die zoveel complimentjes geeft, en wanneer het allemaal even niet goed lijkt te lopen toch zijn best doet om een supercool kapsel te maken! En echt, ik zou willen dat ik zo’n kapsel kon hebben, een soort mohawk van knotjes, supertof. Het einde was zo lief~ Ik vond het echt heel erg leuk en ik heb genoten! De art was ook tof~
Ik zou het boek aanraden! Ik denk ook zeker dat kleine meisjes met het haar zoals het meisje in het boek dit boek helemaal geweldig gaan vinden (en heel wat leuke kapselinspiratie op doen)~

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: