Recensie: Olivier en het brulmonster

Recensie: Olivier en het brulmonster

Olivier en het brulmonster by Mieke van Hooft, Frank Daenen, Kinderboek, Schattig, Monsters, Prentenboek, Jongen, Rood, Tentakel, Humor, GrootoudersEen schattig boek over een kleine jongen en de geluiden die hij ‘s nachts hoort!

Dit was gewoon zo schattig en grappig! Ik zag deze bij de bieb en besloot dat ie mee moest. Ik snap het bang zijn voor het donker + als er dan ook nog enge geluiden zijn, OMG, ik zou als kind ook zo hebben geroept om oma/opa/mama/papa. XD

Dit boek gaat over een klein jongetje dat bij oma/opa logeert en voor allerlei geluiden bang is! Zijn hoofd bedenkt allerlei scenarios en monsters en met elke keer dat ie wakker wordt is het enger en enger! Ik vond het geweldig hoe oma eerst nog best OK was met alles (en hoe ze dingen deed op een manier dat ik ook zou doen), maar op een gegeven moment ook gewoon wilde slapen. XD En ik geef haar geen ongelijk. Gelukkig is opa er ook nog!

Het einde vond ik helemaal leuk gedaan, dat was een twist die ik niet zo snel had zien aankomen, maar wel erg passend is (en waar ik helemaal kan meepraten over).

De art alleen, niet helemaal mijn ding. De monsters waren leuk gedaan (en kijk ook zeker naar de schutbladen) maar de mensen… eh. Tja, niet helemaal mijn ding.

Ik heb dus genoten en ik zou hem aanraden.

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: