Recensie: Mabel Mooiweer en de minipiraten

Recensie: Mabel Mooiweer en de minipiraten

Mabel Mooiweer en de minipiraten, kinderboek, piraten, magie, humor, familie, wedstrijd, valsspelen, Noora Kunnas, Teemu JuhaniEen maf verhaal over twee kinderen, een pratende haan, minipiraten, een oude vrouw, en doldwaze avonturen die gebeuren!

Ik keek al een tijdje uit naar dit boek en ik was dolblij om hem bij een van mijn bibliotheken te vinden! Eindelijk kon ik hem dan lezen!

In dit boek moeten Lily en Micky logeren bij hun gruwelijke oom Jim. Die niet blij met ze is. Gelukkig hebben Lily en Micky een geweldige buurvrouw die hun met liefde in huis neemt telkens dat Jim er niet is. En zo beginnen de avonturen, want er is een bloemenwedstrijd met veel valsspelen, er is een zangeres van smartlappen, is die dansleraar wel wie hij is, en er zijn verhalen over piraten, en oh ja, er zijn ook piraten. In mini-vorm, zoiets als tuinkabouters alleen dan levend. XD Er gebeurde echt een berg in dit boek en ik genoot er enorm van. Het was nooit teveel, het was gewoon precies goed. Telkens kwam je weer in een nieuwe stukje terecht dat weer bij het verhaal hoorde.

De twee slechteriken, zo zou ik ze noemen gegeven hoe ze doen in het boek en hoe graag ze valsspelen, waren goed geschreven. Ik vond ze strontvervelend, maar ik vond het ook interessant om over ze te lezen en te zien wat hun plannen waren.

De minipiraten waren echt zo lief en schattig en ik wil er best wel een in huis. Nou ja, misschien niet. Ik weet niet zeker of het zou werken, en of ik het leuk zou vinden als mijn hamster wordt gebruikt als vervoersmiddel. XD Maar ze waren echt leuk en ik moest lachen om alles dat ze uithaalden.

Maar Oom Jim zorgde ervoor dat ik toch iets minder van het boek genoot dan dat ik had gedaan als hij iets minder overdreven was. Nu was het gewoon teveel en ik vroeg me af waarom die ouders echt steeds hun kinderen bij die man brachten. Is er echt geen andere oplossing dan een vervelend gemeen mannetje? Hij voert de kinderen niet, verwacht allerlei vreemde dingen van ze, ze mogen nergens komen, en zo nog meer. Gelukkig is hij er niet altijd in het boek en gelukkig zorgen de andere stukken ervoor dat ik gewoon door wilde lezen, maar echt, ik hoop dat in het volgende boek hij nog veel minder in het plaatje is.

De illustraties waren geweldig. Ik ben zo blij om meer van Teemu Juhani te zien, zijn stijl is echt top en erg creatief.

Al met al, het had makkelijk 4.5 of 5 kunnen zijn als Jim er niet was. Voor nu 4 sterren. Ik heb zeker genoten van de minipiraten, de maffe avonturen, Lily, Micky, Mabel, en Pedro, en die oude piraat! Ik ga ook zeker boek 2 proberen als die in het Nederlands uitkomt.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: