Recensie: Lennox en de gouden sikkel

Recensie: Lennox en de gouden sikkel

Lennox en de gouden sikkel, Zindzi Zevenbergen, Brian Elstak, Hedy Tjin, Kinderboek, Creatief, Jongen, Ketting, Sikkelcelziekte, vriendschap, illustratiesEen mooi en creatief bedacht boek over een jongen en zijn vader en de ziekte die zijn vader heeft.

Ik had dit boek al een tijdje op het oog, maar pas nu was ik weer eens bij een bieb die hem ook in voorraad had. Dus kon ik hem meenemen!

In dit boek ontmoeten we Lennox, een jongen die maar al te graag wilt weten wat er mis is met zijn vader. Zijn vader die een onzichtbare ziekte had en daarvoor naar het ziekenhuis moest. Ik dacht voor het grootste deel van het boek dat de vader misschien kanker had of heeft gehad en daarom nog zo vaak naar het ziekenhuis moest gaan. Maar nee, de vader heeft iets anders. Namelijk Sikkelcelziekte. Ook een onzichtbare ziekte, en ook eentje die je zeker in de gaten moet houden. En ja, dat had ik kunnen weten als ik de blurb had gelezen, maar die heb ik maar half gelezen de rest van de reden dat ik hem wilde lezen was de cover/de art.

Ik vond het mooi geschreven en leuk om te zien hoe Lennox probeerde uit te vinden wat er met zijn vader aan de hand was. En hoe duidelijk het werd uitgelegd toen Lennox het uitvond. Echt top! We zien ook verschillende onderzoeken en lezen over het speciale ziekenhuis.

Naast dat hebben we ook nog een vermiste ketting, een man met een glazen oog (die ik eerst echt NIET leuk vond en het liefst uit het verhaal wilde), een lieve vriendin die Lennox altijd helpt.

Ik moet wel zeggen dat het magie stuk aan het einde, met de ketting en het gras en zo, het heel verwarrend maakte. Wat het hele boek is gewoon normaal en dan opeens heb je een gebouw met meer verdiepingen? Een vreemde trap? En meer? Het voelde erg out of place.

Ik vond het boek erg creatief gedaan. Met mooie illustraties overal in geweldige stijlen, tekst die van boven naar beneden gaat of waarvoor je de pagina moet omdraaien, of die scheef gaat. Het maakte het boek origineel en leuk ondanks het moeilijke thema.

Ik zou het boek zeker aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: