Recensie: Horrifikland: Een huiveringwekkend avontuur van Mickey Mouse

Recensie: Horrifikland: Een huiveringwekkend avontuur van Mickey Mouse

Horrifikland: Een huiveringwekkend avontuur van Mickey Mouse by Lewis Trondheim, Alexis Nesme, Mysterie, Graphic Novel, DisneyEen supertof avontuur met veel spookachtigheden! Mickey, Donald, en Goofy zijn er en hebben mysterie op te lossen!

Ik kwam deze tegen in de bieb en natuurlijk moest hij meteen mee! Ik hou van Disney verhalen vooral als mysterie en spoken bevatten! En de tekeningen waren die van vroeger met een vleugje nieuwheid en tja dat is top!

In dit boek ontmoeten we ons trio terwijl ze proberen hun detectivebureau in leven te houden, yep Mickey is weer een detective in dit verhaal! Ze krijgen een klus, ze moeten een kat voor iemand vinden. Nou hoor ik je zeggen, nou dat is toch makkelijk? Um, ja. Als het niet in een verlaten pretpark was. XD Het trio mag gezellig naar Horrifikland! Een pretpark die ik, na het boek te hebben gelezen, best wel wil bezoeken. Als je de muggen weghoudt. XD Ik vond het enorm spannend met het pretpark en vond het tof om alle attracties te zien en dat ze het nog best goed doen. Van poppen uit graven tot een heel erg wild ritje in een ziekenhuisspookhuis van alles gebeurde er. En het was allang niet meer om de kat te doen. Oh nee, er sluipen boeven en spoken rond! En ondanks dat Donald niet zoveel zin heeft gaan ze op onderzoek. Ik vond het tof dat het niet meer om de kat ging want dat was gewoon saai. Die loopt waarschijnlijk gewoon lekker rond. Doen katten wel eens.

Ik moest wel lachen om de karakters (wel in ieder geval 2 van de 3). Donald die superstoer doet maar af en toe het bijna in zijn niet-bestaande broek doet (met geweldige expressies). Mickey die gewoon doorgaat ondanks alles en niet echt bang lijkt te zijn (al vond hij de muggen niet tof), en Goofy was echt gewoon té dom in dit boek. Dat vond ik het jammere. Goofy is soms wel aloof en een tikje dom, maar in dit boek was het heel erg. Hij kon niet naar boven kijken want als hij dat deed viel steeds zijn hoedje… of hoe hij een kandelaar meenam ondanks Mickey’s vraag om een zaklamp want hij had een lucifer al in zijn hand en de kandelaar in de andere dus kon hij niks meer meenemen. Goofy… wat?

En ondanks al zijn plannen.. had ik op een gegeven moment wel medelijden met de boeven. Die maken toch wat angstige momenten mee!

Het einde vond ik echt heel erg leuk! Blij dat het die richting is in gegaan, was bang voor een moment dat we ergens heel anders heen zouden gaan.

Zoals ik al zei ik vond de tekeningen echt geweldig. Oude stijl maar met meer beweging. Leuk kleurgebruik! En die expressies helemaal geweldig!

Ik heb echt genoten van dit toffe boek en ik zou hem zeker aanraden! Spanning, sensatie, mysterie, spoken, en meer~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: