Recensie: Het geheim van de Zwarte Rots

Recensie: Het geheim van de Zwarte Rots

Het geheim van de Zwarte Rots by Joe Todd-Stanton, Magie, Magisch, Fantasy, Meisje, Rots, Eiland, Mysterie, Prentenboek, KinderboekEen mooi boek over een meisje dat achter het geheim van een grote zwarte rots komt!

Ik kwam dit prachtige boek tegen in de bieb en tja, die moest mee natuurlijk! Ik wilde maar al te graag weten hoe dit meisje daar belandde en wat er met de rots aan de hand was.

Het begint allemaal met verhalen. Verhalen over de rots. En dan is er een meisje natuurlijk heel nieuwsgierig. Haha, ik zou hetzelfde zijn. Ik moet dan gewoon weten wat waar is. Wat het is. En ik vond het grappig hoe het meisje steeds probeerde mee te komen op haar moeders boot (want tja, hoe kom je anders bij een grote rots in de zee) en de stink eye die de hond gaf toen ze het probeerde. XD

Ook wat de Rots is vond ik tof, doet me denken aan andere verhalen die ik heb gelezen over eilanden die niet helemaal zijn als je denkt!

Ik vond het alleen jammer dat we wederom een stereotype stuk hebben zodra mensen leren dat iets levend is. Echt, luister eens naar een kind. Luister eens heel goed. Wat zegt ze? Dat het goed is. Dat het niet iets slechts is. Waarom moet je het altijd stuk maken?

Het was echt prachtig getekend en ik genoot enorm van de machtig mooie platen. Ik kon er gewoon in verdrinken. Zoveel details, zulke mooie kleuren gebruikt. Zelfs de duistere stukken!

Al met al, ik zou dit boek echt aanraden. Mooi, lief, en wat heb ik genoten~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: