Recensie: Escape School: Het gevaarlijke toverboek

Recensie: Escape School: Het gevaarlijke toverboek

Escape School, Het gevaarlijke toverboek, Anne Scheller, Stew Wegner, Timo Wegner, Puzzels, Kobolden, Magie, Fantasy, Bibliotheek, Kat, Kinderboek, Illustraties,Een supertof puzzel en vind je weg boek over kobolden, magie, en een hele oude school!

In dit toffe boek gaan wij, de lezer, als personage naar een school waar onze vrienden ook zijn. Er gebeuren allerlei dingen wanneer er uit een oude, en slechte, boek kobolden ontsnappen! Door het jij zegt en jij doet, aka je bent gewoon een personage, is het net alsof je echt daar bent. Echt meehelpt met de school redden en een oplossing vinden voor de kobolden. Ik zat dan ook heerlijk helemaal in het boek en had veel plezier met de puzzels doen die we op de weg tegenkwamen. Het verhaal was echt top, heel leuk geschreven.

Ik moet wel zeggen dat sommige puzzels niet heel duidelijk waren. Wat je moest doen, of waar je heen moest. Zo zeggen ze zo mooi dat je op de laatste pagina’s van het boek moet zijn voor sommige dingen, maar ja dan moet je ook door de oplossingen heen. Het zou fijn zijn geweest als je gewoon een pagina nummer had gekregen en niet door die laatste pagina’s had moeten heen flippen. En soms waren puzzels ook niet 100% duidelijk, ik heb voor 1 of 2 de oplossing gezocht want ik had gewoon even geen idee meer. Dat had dus allemaal net ietsje duidelijk kunnen mogen zijn.

De illustraties zijn echt geweldig, wat een leuke stijl en wat leuk gedaan. De kobolden zijn perfect getekend maar ook al het andere dat gebeurde in het boek was geweldig gedaan en ik genoot er enorm van.

Ondanks dus dat de puzzels soms een tikje onduidelijk waren heb ik echt genoten van dit boek en ik kan het ook alleen maar 5 sterren geven omdat ik zoveel plezier had. Ik hoop echt dat er meer Escape School boeken komen, en anders ben ik ook al erg blij met meer puzzel+verhaalboeken!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: