Recensie: Dichter nr. 19 De liefde

Recensie: Dichter nr. 19 De liefde

Dichter nr. 19 De liefde, Gedichten, Kinderboek, Lief, Schattig, Zoet, Liefde, MooiMooie zoete gedichtjes over de liefde!

Ik kwam dit boekje tegen bij de bieb. Hij viel op omdat hij, in tegenstelling tot de meeste biebboeken niet gelamineerd was. Plus, de cover zag er onwijs schattig uit. Dus deze moest mee! En ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan want wat heb ik genoten van de mooi, zoete, zachte, soms wat verdrietige gedichtjes over liefde. En nu wil ik zeker ook eens kijken of de bieb misschien wat meer heeft van deze, want blijkbaar is het een soort tijdschrift dat 4 keer per jaar uitkomt.

In dit mooie boek krijgen we 47 gedichtjes van verschillende schrijvers/schrijfsters. Sommige doen er meer dan 1. Sommige schrijvers ken ik, sommige helemaal niet (of in ieder geval niet meteen).

De gedichtjes gaan over liefdes oud en jong, nieuw en al heel erg lang samen. Over dromen van de liefde, over liefde zoeken, over liefde vinden. Over liefde tussen een ouder en kind. En meer! Ik vond het heel leuk dat er zoveel diversiteit was in de liefde. Soms heb je met dit soort bundels dat het toch over 1 soort liefde gaat, maar hier vind je er zoveel. Het was prachtig en ik genoot enorm. Ook leuk dat sommige gedichtjes heel simpel waren en andere heel complex. Sommige fantaseerden er op los met mooie woorden en andere gebruikten korte woordjes.

Aan het einde krijgen we nog leuke schrijftips, informatie over Dichter, een index met de gedichtjes, informatie over de illustrator. Ik vond vooral de schrijftips een erg leuke toevoeging!

De illustraties waren prachtig, ik was ook zeer blij dat Milja Praagman de illustrator was. Zij is een van mijn favoriete Nederlandse illustrators!

Al met al, heb je de kans dit leuke boek mee te nemen? Zou ik zeker aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: