Recensie: Noorderlicht in Noorwegen

Recensie: Noorderlicht in Noorwegen

Noorderlicht in Noorwegen, Thea Stilton, Thea Sisters, Noorwegen, Reizen, Mysterie, Zoektocht,De Thea Sisters vinden een pakketje en besluiten die naar de geaddresseerde te brengen, helemaal in Noorwegen!

Zo blij dat de bieb deze zo snel had! Ik was al bang dat ik weer een paar maanden moest wachten! Ik heb echt genoten van dit leuke boek waarin de Sisters naar Noorwegen gaan. Ik vond het echt superlief van ze dat ze dat pakketje naar iemand wilden terugbrengen, niet iedereen zou dat hebben gedaan, dus echt top. Ik vond hun reis al erg leuk, maar het boek werd nog leuker toen er een zoektocht/scavenger hunt begon! Van zoeken naar een bakkerij tot een verre reis maken om de volgende hint te vinden. En ondertussen zien en lezen we over Noorwegen. Lekker eten (natuurlijk want Pam), mooie uitzichten en natuurlijk ook het Noorderlicht.

En tja, de slechterik? Zo obvious. XD En ik vond het jammer dat die persoon dit allemaal deed. Hebzucht verpest heel wat mensen (en ook muizen). Ik vond het ook niet echt leuk dat er dus een slechterik in zat. Ik had veel liever gehad dat het er niet was.

Ik vond het wel komisch dat Colette dus tig mutsen meenam en we lazen hoe graag ze haar roze mutsje wilde opzetten.. maar door het hele boek draagt ze alleen maar 1 soort oorwarmer of niks. Beetje jammer. En ik heb ook heerlijk gelachen om Pam, die altijd wilde eten en op de meest vreemde tijden om eten vroeg, en Vivi, die steeds wilde slapen en ook best knorrig werd. XD Deze twee zien we al vaker zo in andere boeken, maar het viel deze keer gewoon extra op.

Ik weet niet hoe ik me voelde over het einde van het boek. Ik had het al een tijdje zien aankomen dus het kwam niet als verrassing, maar dan nog had ik wisselende reacties toen het kwam. Enerzijds ben ik heel blij natuurlijk, anderzijds vond ik de beslissing van die knager maar apart en pijnlijk. Lekker ben je dan hoor, dat je dat doet.

En natuurlijk aan het einde nog wat extra informatie over Noorwegen/dieren/etc.. plus wat puzzels en recepten en DIY. Altijd leuk!

Al met al, een leuke en spannende reis! Ik wilde altijd al naar Noorwegen maar nu nog meer! Aanrader~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: