Recensie: Noor & Pol

Recensie: Noor & Pol

Noor & Pol, Kashelle Gourley, Noordpool, Kinderboek, Prentenboek, Vriendschap, Humor, IjsbeerEen lief boek over vriendschap en de noordpool.

Een mooi boek, iets minder vanwege de deprimerende stukken over klimaat (echt we snappen het hoor, maar ga maar zeuren bij de megabedrijven en regeringen veel mensen doen al hun best), maar verder genoten van Noor en Pol (geweldige namen) en hun opbloeiende vriendschap.

Ik heb lekker gelachen en genoten. Ze waren allebei echt een typje. Pol een grote boze beer die uiteindelijk toch een hart van goud had en Noor die een pittige meid was die nergens bang voor was, zelfs niet voor een beer die haar net probeerde op te eten. XD

Ik vond de illustraties echt super, geweldig, mooi, leuk, en ik kan nog wel even door gaan. De cover was ook het eerste dat me opviel en waarom ik het boek ook meenam uit de bieb.

Zoals ik al zei vond ik de namen geweldig, vooral als je het vergelijkt met de originele namen (Lars en Poe). Dit maakt tenminste nog een pun op het feit dat ze wonen op de Noordpool.

Aanrader!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: