Recensie: Monster is bang in bed

Recensie: Monster is bang in bed

Monster is bang in bed, Tina van de Leur, Iris van Hassel, Monster, Prentenboek, Angsten, Bang in het donker, fantasie, kinderboek, spinnetjeEen superschattig en leuk boek over een monstertje dat niet wilt slapen want het is allemaal eng!

De grootste reden waarom ik het boek meenam uit de bibliotheek? De cover. Kijk nou hoe mooi die is~ En daarna kwam de blurb, en ik als iemand die nog steeds een tikje bang is voor het donker maar als kind echt totaal bang was, kon het niet laten liggen.

Ontmoet ons monstertje. Hij moet nu naar bed van zijn mama, maar dat wil hij niet. Er is van alles engs in zijn kamer, heus waar. Ik vond het geinig om te zien wat hij allemaal zag. Maar het allerleukste? De moeder van het monstertje. Een grote dame die genoeg ideetjes heeft over hoe dit op te lossen! Ik genoot van haar. Ze bedacht een sprayer met kinderrepellant (dus gewoon water), brulde naar de schaduwen, knuffelde haar zoon, en nog veel meer. Wat een moeder! En ik zou zeker hetzelfde hebben gedaan als haar als ik kinderen zou hebben. Of, ik zou net zoals Susan van DiscWorld gewoon wat wapens hebben gepakt en die monsters laten zien dat ze niet welkom zijn. XD

Ik vond het einde een beetje vreemd en snap het nog steeds niet helemaal. Hij woont dus in een bal (lamp??) onder een kinds bed?? Maar hoe dan?? Wat??

Oh, en kijk ook zeker naar de schutbladen zowel die aan het begin als aan het einde van het boek want die veranderen! Altijd leuk als prentenboeken dat hebben, het is een leuk extraatje~

De illustraties waren PRACHTIG. Echt wat heb ik genoten van deze prenten. Kleurrijk, vol met  details, en ik vond de monsters echt geweldig getekend.

Al met al, een leuk boek over bang zijn voor het donker en wat je daar tegen kan doen! Genoten~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: