Recensie: Het gekke kinderwoordenboek

Recensie: Het gekke kinderwoordenboek

Het gekke kinderwoordenboek van appelflauwte tot zeekoe, Ine de Volder, Emma Thyssen, Woorden, Humor, Fantasie, MafEen geweldig kinderwoordenboek vol met fantasie.

Toen ik deze in de bieb zag moest hij gewoon mee, alleen dacht ik dat het misschien een woordenboek was met gewoon wat humour en leuke illustraties, maar het is echt 100% fantasie en maffe betekenissen. En dat vond ik niet heel erg, ja het was even adjusten omdat ik dus die andere verwachtingen had, maar al snel keek ik uit naar normale (maar toch ook vreemde) Nederlandse woorden en hun maffe fantasierijke betekenissen. Ik genoot echt enorm er van en ik kon me ook voorstellen dat je dit soort boek zou maken gegeven hoe vreemd sommige woorden zijn, vooral voor kinderen.

Van een badpak dat een sjiek pak is voor mannen die in bad willen tot feestvarkens die letterlijk varkens zijn en van taart houden tot hazewindjes gelaten door hazen tegen roofdieren tot oogappels dat spionagefruit is. Het was geweldig wat de schrijvers allemaal bedachten!

De illustraties waren simpel maar leuk en ik vond ze passen bij de mafheid van het boek.

Ik heb dus heerlijk gelachen en genoten en ik zou dit leuke boek ook zeker aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: