Recensie: De kroon en het hart

Recensie: De kroon en het hart

De kroon en het hart, Royal Horses, Jan Hoch, Romantiek, Young Adult, Paarden, Liefde, Dieren, Zomer, Mysterie, Prins, Plot Twist, Wit, Goud, Brug, FietsPaarden, romantiek, even weg van alles, ik heb genoten van dit heerlijke boek.

Grace was een redelijk karakter. Ik vond haar soms iets te dramatisch en soms iets te wanhopig, maar ik genoot ook van haar groei. Als je vergelijkt met hoe ze binnenkwam op de manege en hoe de laatste weken zijn, dan is dat echt een hele andere Grace. Ik vond het heerlijk om te zien dat ze zo hard werkte, dat ze liet zien dat ze dit ook wilde. Maakte niet uit hoeveel ze moest doen. Ik vond het geweldig om haar te zien bonden met de paarden en dichter bij ze te komen. Ook Mariscal en de relatie met Grace was zo zoet en leuk. Ik vond het tof hoe ze met elke week dichter samen kwamen.

Ik moet wel zeggen dat ik Edward voor ongeveer 50/60% van het boek niet tof vond en hem het liefst gewoon of een klap wilde geven of gewoon een trap geven. Hij is zo’n kwal en zo irritant en ik snap echt niet waarom vrouwen in boeken altijd voor dat soort types vallen. Bah. Gelukkig werd Edward veel beter na 60%, wat rustiger, wat kalmer, wat minder oordelend en toen begon ik hem wat meer leuk te vinden. Ik zag een hele andere kant en ik vond het leuk om meer over hem te leren. Om hem beter te leren kennen. Ik vond zijn snark na 60% ook veel leuker omdat het beter paste en minder gemeen voelde dan toen hij zo reageerde in het begin. Al vond ik zijn hele paardenfluisterij toch een tikje overdreven. Echt, die beschrijvingen waren gewoon echt, het miste nog net een Disney liedje. Zo erg was het. XD

En het was heerlijk om over paarden te lezen. Ik hou van paarden, helaas kan ik niet heel goed tegen stof en hooi dus ik kan niet echt veel doen naast kijken en lezen. Al heb ik wel gereden op ze en ook ze schoongemaakt al eindigde dat vaak dat ik er uit zag als een paasei of iemand met de mazelen. XD Not to mention mijn neus en longen die niet blij waren. Dus dan maar me helemaal verstoppen in paardenboeken wanneer er weer een nieuwe uitkomt. Man, ik wenste continue dat ik daar op die stoeterij was! Heerlijk tussen de paarden. Geen problemen, gewoon plezier!

En gegeven hoe mysterieus Grace doet over wat er was gebeurd had ik ondertussen visioenen van moord of dat ze drugs heeft gedeald of dat iemand dood is gegaan door domme dingen. En ja, wat er uiteindelijk is gebeurd is natuurlijk ook heel heftig en heel WTF is er mis met jullie, maar ik had echt verwacht dat iemand was overleden of zo. Er was zo’n opbouw naar, zo’n OMG niemand mag dit weten.

Ik ben ook zeer blij dat we tot dusver nog even niet een hele love triangle hebben. Iedereen die mijn blog leest (vooral mijn Engelse) weet hoe de pest ik in die dingen heb. Gelukkig is Grace vrij snel eerlijk tegen James en laat hem eerlijk weten dat ze 0% voor hem voelt. En dat maakte me blij. Want ik had echt geen zin in weer een meid die niet kan kiezen. Ik hoop ook zeker dat James zich gewoon gedeisd houdt in het volgende boek en Edward en Grace gewoon lekker met rust laat. Get the hint.

De twist aan het einde kwam als een grote verrassing! Ja, ik wist dat er iets was met Edward, iets groots, iets dat Grace niet mocht weten, maar wat? Ik had heel veel gedachten erover maar geen was uiteindelijk dus goed. Ik was het wel eens met Grace, ik zou ook over de rooie gaan als iemand me zoiets belangrijks even niet verteld in de maanden. Ik bedoel, in het begin toen ze allebei nogal boos naar elkaar waren vind ik het logisch, maar gegeven hoe dicht ze naar elkaar toe groeien? Eerlijkheid is dan superbelangrijk.

Joan? Tja, mijn gevoelens voor haar zijn heel erg de andere kant opgeschoten. Daar hou ik het bij. Geen spoilers hier.

Also, het is gewoon manga hoor. Met mangastrips zeg je eigenlijke stripsstrips. Wat gewoon maf is. Als je per se duidelijk wilt maken wat het is zeg dan dat ze houdt van Japanse strips. Klaar.

Het einde was goed, al vond ik het ook wel jammer dat het met zo’n klapper eindigde en we nu moeten wachten op het nieuwe boek. XD Ik wil meer weten! ARGHHHH. Geef me dat nieuwe boek!!!

Ik heb dus genoten van dit boek en ik vond het heerlijk geschreven! Ik ben blij dat ik het boek heb meegenomen uit de bieb, ik was eerst niet 100% zeker, maar goed van mij want nu heb ik een nieuwe schrijfster die ik in de gaten ga houden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: