Recensie: De alles wat je worden wil machine

Recensie: De alles wat je worden wil machine

De alles wat je worden wil machine, Kees de Boer, Humour, Kinderboek, Prentenboek, Mooi, BeroepenEen heerlijk geweldig fantasie-rijk verhaal met prachtige illustraties!

Ik had dit boek al een tijdje op het oog, helaas duurde het even voordat een van mijn bibliotheken hem had. Gelukkig nu dan!

In dit toffe boek ontmoeten we broer en zus Tom en Emma. Ze hebben een fantastische machine uitgevonden waarmee je ALLES kunt worden wat je wilt. En niet alleen een beroep, oh nee. Als jij duiker en tekenaar, kan dat. Bakker en clown? Ga ervoor! Ik vond het heerlijk om de kinderen eerst een beroep te zien doen en het werd geweldig toen het twee waren. Jongleren met een trompet en daarbij dus ook mooi muziek maken? Of een circus-brandweervrouw die even haar broertje redt op mooie manier uit een brandende hijskraan. Man, ik genoot en wilde ook deze machine hebben. Ik zou wel bakker/boekverkoopster willen zijn. Of duiker x boomhutbouwer.

En de rest van het verhaal, want papa heeft de bus echt nodig, was ook leuk! Het einde, daar moest ik om lachen. Heerlijk!

En echt, Kees de Boer heeft zichzelf weer eens overtroffen. Wat zijn de platen in dit boek gewoon machtig mooi. Je blijft kijken. Je blijft vinden. Echt, het verhaal was geweldig hoor, maar je had het ook zo zonder verhaal kunnen schrijven en dan had ik nog steeds enorm genoten.

Al met al, een supertof en leuk prentenboek over beroepen en wat je krijgt als je ze mengt~

Star rating, 5 stars

One thought on “Recensie: De alles wat je worden wil machine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: