Recensie: Winterslaap

Recensie: Winterslaap

Winterslaap, Sean Taylor, Cinyee Chiu, Alex Morss, Oma, Kleinkind, Winter, Dieren, Wetenschap, Natuur, Non-Fictie, Prentenboek, Mooi, SneeuwEen mooi boek over winterslaap, dieren, en een lieve relatie tussen kleinkind en oma.

In dit mooie boek beginnen we in de herfst/zomer wanneer alles groen is. We zien een kleinkind veel plezier hebben met oma. En dan is het winter en het kindje is terug. Ditmaal is het allemaal iets moeilijker om alles te vinden. Er is een berg sneeuw. Het is stil. De wereld is compleet anders. We lezen hoe het kindje het maar wel mooi vindt maar ook niet. Want waar zijn de dieren? En tja, daar kan oma op heerlijke wijze van alles over vertellen. Wat ja, je ziet die dieren inderdaad nu even niet… maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. En zo gaan we langs allerlei plekjes in het bos, van vijver tot grot, en vinden we allerlei dingen uit over de dieren. Wat een toffe en leuke oma! Ik genoot van haar verhalen/feitjes.

Helemaal top vond ik de laatste pagina’s waarin we allerlei dieren krijgen te zien die een winterslaap houden en hoe ze dat doen. De eerste paar waren enorm schattig, maar de insecten waren gewoon een grote NOPE. Haha. Veldmuizen, aawwwww. Spinnen. Nee dank je. XD

De illustraties vond ik echt prachtig, ze brachten me helemaal in de wintersfeer.

Echt een aanrader voor dit winter-seizoen. Mooi verhaal + leuke feitjes~

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: