Recensie: Ridder Roa en de gevaarlijke draak

Recensie: Ridder Roa en de gevaarlijke draak

Ridder Roa en de gevaarlijke draak, Kinderboek, Fantasy, Ridder Roa, Grappig, Draak, Vuur, LGBT, Schattig, Pim LammersEen prinses die ridder wilt zijn, een draak, een spannend avontuur, en meer!

Een mooi geschreven boek over een prinses die ridder wil worden en die met een prinses wilt trouwen. Wel mooi dat dit thema steeds weer voorbij blijft komen in nieuwere jeugdboeken, ik heb er nu al een aantal (NL/ENG) gelezen die over soortgelijks gaan (prinsessen die ridder willen worden/prinsessen die klaar zijn met de regels). En gelukkig, ondanks dat ze op punten heel erg hetzelfde zijn, hebben ze ook eigen elementen die het net weer wat anders maken.

In deze hebben we een mooie draak die het liefst Miss Draak wilt worden (wat ik echt een toffe droom vond), de prinses die door de draak wordt vastgehouden heeft een mode/make-up channel die erg populair is. De struikrovers zijn ook een leuke mix van alles. Niet alleen stoere mannen, maar ook kleine mannetjes en stevige vrouwen.

Ik vond het leuk om de prinses/ridder Roa vol voor de missie te zien gaan en erg dapper zijn, zowel bij de struikrovers als bij de draak. En dan later haar gevoelens in zien voor een speciaal meisje.

En ik vond de fabulous gay tovenaar echt geweldig, die moet echt zijn eigen boek krijgen want ik moet nu gewoon weten of hij zijn liefde heeft kunnen verklaren. Zou het hem eindelijk zijn gelukt?

Het einde was gewoon zo zoet en wat was ik blij voor iedereen (en dan vooral voor de twee meisjes)!

De illustraties waren erg leuk gedaan.

Echt een aanrader. Ik ga maar eens kijken of ik meer boeken kan vinden in mijn bieb, want blijkbaar is dit een serie!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: