Recensie: Noorse Sagen – Voorbij de regenboogbrug

Recensie: Noorse Sagen – Voorbij de regenboogbrug

Noorse Sagen - Voorbij de regenboogbrug, Kevin Crossley-Holland, Jeffrey Alan Love, Red, Giant, Sagen, Kinderboek, Goden, Midgard, Godinnen, FantasieEen heerlijk spannend en mooi geschreven boek over verschillende Noorse Sagen.

Ik had dit boek al een tijdje terug bij Bieb #4 gezien, helaas mocht ie daar voor een of andere magische reden niet uitgeleend worden. Gelukkig heb ik meerdere biebs en vond ik deze ook bij bieb #1! En wat heb ik genoten van dit prachtige en mooie boek! Ik ga ook zeker snel Noorse Mythen halen want ik wil meer lezen van deze schrijver.

In dit dus prachtige boek lezen we 5 verhalen over het Noorden. Van een verhaal van een reus die geinteresseerd is in een klein meisje en hoe haar ouders de goden smeken om haar te redden wat tot een echt spannend verhaal leidde tot een meisje dat wel een heel bijzondere vondst doet in een grot. We lezen over goden groot en klein, over mythes en legendes, over avonturen en gedichten. Mijn favoriete verhaal? Het verhaal over het meisje dat dus die vondst deed in de grot, ik vond het een heerlijk verhaal al was ik wel bezorgd, hoe lang zou zoiets meegaan? Stel dat er wat zou gebeuren? Het einde was echt perfect, zo blij voor diegene. Het verhaal dat ik het grappigst vond (maar misschien ook een tikje saai, ja, ik ben verwarrend) was het een na laatste verhaal waarin Odin naar een reus gaat die zogezegd alles weet. Ik vond het hilarisch dat een god dat even moest testen. XD

Ik vloog ook echt door het boek heen en vond het allemaal maar jammer dat er maar 5 verhalen waren, ik had er veel liever 10 of 15 gezien. Gewoon een lekker dik boek!

Ik weet nog niet helemaal wat ik vond van de illustraties. Ze pasten bij het verhaal, maar ik vond de stijl niet helemaal mijn ding.

Ik zou dit boek ook zeker aanraden!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: