Recensie: Mo en Tijger redden de dieren

Recensie: Mo en Tijger redden de dieren

Mo en Tijger redden de dieren, Elisabeth Mollema, Gertie Jacquet, Dieren, Kinderboek, Jongens, Meisje, Dieren, ZoetMo, Sem, en Toos, en natuurlijk Tijger, zijn weer terug voor een nieuw avontuur!

Ik kwam erachter dat er weer een nieuw boek was van Mo en Tijger en natuurlijk moest hij mee. Ik wilde wel eens weten wat dit duo (en hun vrienden/familie) nu weer zouden meemaken.

In dit heerlijke boek gaan de kinderen (en Tijger) dieren redden. Van naaktslakken tot hondjes. Ze redden zelfs een klein jongetje dat aan de wandel is gegaan. Ik vond het zoet geschreven en ik vond het leuk om te zien welke dieren aan het bod kwamen. Ik vond het verhaal met de uilen top, al had ik graag gezien dat ze een volwassene hadden verteld over het uiltje. Want nee, die kun je niet eventjes terug in een nestje zetten, dan ruikt het uiltje naar mensen.

Ik vond het ook leuk dat Mo zijn kleine broertje Sem mee liet doen op tijden. Niet altijd, maar gelukkig wel af en toe. Ik vond het ook top dat hij meteen zijn grenzen aangaf. Soms kwam het een beetje hard over, maar ik snapte het wel waarom hij het deed. En gelukkig snapt het kleine broertje het ook best goed.

Leuk dat we Toos zien en dat ze met alles gezellig meedoet.

Ik vond het wel knap dat dit alles op een dag gebeurde, voor mijn gevoel waren het meerdere dagen dus ik was wel even verrast toen Toos opmerkte dat ze al die dingen in een dag had meegemaakt.

Ik vind het nog steeds top dat dit boek steeds een stapje omhoog gaat in leesniveau. Van supersimpel tot steeds iets moeilijker. Van kleine zinnen naar volzinnen. Perfect, niet alleen voor kinderen maar ook voor mensen die Nederlands leren. Zo kunnen ze steeds een stapje verder.

De illustraties zijn nog steeds erg tof!

Al met al, ik moet maar eens de andere boeken zoeken van Mo en Tijger, op een of andere manier heb ik die gemist.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: