Recensie: Echte duiven pikken het niet + Echte duiven in broodnood

Recensie: Echte duiven pikken het niet + Echte duiven in broodnood

Twee boeken, nieuwe slechteriken, veel brood, en veel duif! De duiven zijn terug!

Ik ben nogal gaar de laatste tijd maar wilde toch graag een review schrijven voor deze twee boeken. Waarom tegelijkertijd? Wel, ik heb ze samen gelezen. Eerst de ene en daarna de volgende. Er waren weer lekker veel spannende avonturen maar ook veel humor en ik heb 100% weer genoten van de verhalen!

In Echte Duiven pikken het niet ontmoeten we oude vijanden maar krijgen we er ook een nieuwe vijand bij, eentje die volgens mij nog gevaarlijker is dan de meeste vijanden zover. Het is een mens. En ze is directeur van het kattenmuseum en heeft een onwijze hekel aan vogels. Als we haar eerst zien lijkt ze gewoon een normaal persoon met een enorme kattenliefde, maar al snel zien we hoe ver ze gaat om vogels het leven zuur te maken. En dan aan het einde krijgt ze nog meer macht en tja, ik keek dus enorm uit naar het volgende boek.

Ook wordt “Barb” ontmaskerd. Sorry, ik ga dit niet meer onder spoilers zetten. Ik bleef nog mysterieus voor het boek hiervoor omdat het pas aan het einde werd genoemd, maar als je dit boek leest dan weet je toch wie Barb echt is. En ik keek ernaar uit om te zien wat deze “Barb” allemaal voor snode plannetjes had. Robot-duifjes (met een liefde voor schroeven). Een kuil in de grond om duiven in gevangen te zetten. En meer.

We lezen ook over een nieuwe vogel die gezellig de boel op stelten zet met danspartijtjes. Er zijn bergen katten. En soms moet je gewoon lief zijn voor je vijanden en ze tips geven. Ik vond het wederom leuk hoe je drie individuele verhalen hebt, maar dat ze toch allemaal een geheel vormen en alles gewoon aan elkaar klikt. Echt top! Oh en Rots, lieverd, dump die gore zakdoek en vindt een schone. Please?

En dan nu op naar Echte duiven in broodnood! Viola is volledig aanwezig in dit boek, nou ja, 2/3 maar in het laatste deel gaat het nog steeds heel wat over haar. Er is een vogelverbod en de Echte Duiven proberen hun vrienden te helpen, maar ook zelf eten te vinden want niemand geeft hun brood. Ik heb heerlijk gelachen om het levende brood stuk (en wie daar dus in zat), over de vele konijnen, hoe ze iemands huis in kwamen, de vele puns en meer. En ik was blij dat we uitvonden waarom Viola zo bang is voor duiven (tja, ik geef haar niet echt ongelijk op die leeftijd) en ik vond het top van de Echte Duiven dat ze haar hielpen.

Ik was blij verrast met Dikbek. Tja, hij heeft nog een lange weg te gaan en ik vraag me af hoe snel hij weer naar de slechte kant gaat. Maar ik vond het wel leuk om meer van hem te zien en zelfs de Duiven helpt.

Wie de uiteindelijk dader is bij verhaal 3… ik zag het zeker niet aankomen! Andrew McDonald heeft het weer gedaan. Mijn mind is weer blown! Supertof!

En dan is er nog het voorproefje voor het volgende boek en hoest IK MOET HEM NU HEBBEN. NU. Ik moet het weten!

Ik zou deze boeken, en deze hele serie, heel hard aanraden! Lekker lachen, spannende avonturen met stoere duiven, veel puns, en geweldige slechteriken!

Star rating, 4.5 stars

One thought on “Recensie: Echte duiven pikken het niet + Echte duiven in broodnood

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: