Recensie: De Aarde in beweging: Vulkanen en Aardbevingen

Recensie: De Aarde in beweging: Vulkanen en Aardbevingen

Vulkanen en aardbevingen, Mack, Wetenschap, Kinderboek, Vulkaan, Uitbarsting, NatuurHet nieuwe boek door Mack, ditmaal over een van mijn favoriete thema’s, vulkanen. Oh ja, en aardbevingen.

Ik kwam dit boek tegen bij de bieb en wist eerst niet of ik het nou wel of niet mee wilde nemen, uiteindelijk toch gedaan. Voor nostalgie en omdat ik het thema vulkanen zo geweldig vind. Ik ben ook erg blij dat ik het mee heb genomen want ik heb enorm genoten, Mack heeft het weer gedaan!

Ik kan me nog herinneren dat ik als kind helemaal gek was van vulkanen. Tegenwoordig vind ik ze nog steeds geweldig en vind ik het interessant om te lezen als er ergens eentje uitbarst of als ik eens een keer weer een boek zie, maar vroeger moest ik echt ALLES weten en ALLES zien. Alle boeken wilde ik. Alles wilde ik zien. Ik weet nog dat ik zelfs een spreekbeurt heb gehouden op de basisschool over vulkanen en alles eromheen. Dus ja, mijn kind van binnen was tijdens dit boek helemaal HYPE.

Er was niet veel nieuws voor mij om te leren uit dit boek en toch was het niet saai. Ik genoot van de schrijfstijl, Mack kan echt heerlijk schrijven dat je blijft lezen. Er zijn mooie illustraties en foto’s die alles nog duidelijker maakten. We leren echt alles over vulkanen en zien er verschillende over de hele wereld. Van actieve tot slapende tot meren. We lezen over uitbarstingen groot en klein. Echt er is genoeg te lezen!

Ik vond het wel jammer dat het aardbeving stuk een beetje voelde als een nagedachte. Het overgrote deel van het boek is over vulkanen, wat ze doen en wat ze zijn, en dan heb je nog 8 pagina’s (goed 10 als je die twee pagina’s met alleen een foto meetelt) over aardbevingen. Ik had gewoon net iets meer verwacht.

Al met al, een boek dat erg interessant was om te lezen, mooie foto’s had, en ik denk een hit zal zijn bij kinderen.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: