Recensie: Club Donald Duck: Griezelbende 1 – Je ergste nachtmerrie

Recensie: Club Donald Duck: Griezelbende 1 – Je ergste nachtmerrie

Club Donald Duck: Griezelbende 1 - Je ergste nachtmerrie, Tommy Greenwald, Elisa Ferrari, Donald DuckDitmaal een verhaal over de neefjes met veel spanning en avontuur!

Ik vond de verhalen van de neefjes in de Club Donald Duck pockets al erg leuk dus ik was helemaal enthousiast toen ik zag dat er een echt boek uit zou komen met hele verhalen. En toen werd ik nog enthouasiaster toen ik zag dat het door Tommy Greenwald werd geschreven, hij is een schrijver die ik echt top vind.

In dit toffe boek met nieuwe illustraties door Elisa Ferrari winnnen de neefjes iets heel speciaals. Ze mogen op bezoek in verschillende landen en verschillende scholen. Ik lag helemaal dubbel toen een van de neefjes vroeg of er ook chocolade was in Duitsland en ze daar harder om juichten dan toen ze te horen kreeg dat ze gingen reizen. Haha. Priorities! Het eerste land is dus Duitsland en ik vond het het geweldig dat dat het eerste land was. En nog geweldiger toen er mysterieuze gebeurtenissen waren met speelgoed en hallucinaties. De neefjes hebben wel even een handje vol aan uitzoeken wat er aan de hand is en ook natuurlijk waarom. Ze hebben gelukkig een nieuwe vriendin die maar al te graag wilt helpen.

Ik vond het leuk dat het verhaal werd verteld door een van de neefjes met wat commentaar van de andere neefjes als er iets niet goed werd verteld of als ze het met hem eens waren of als ze commentaar hadden (zoals toen ze voor het eerst het meisje van het gastgezien zagen en een van hen meteen verliefd werd). Soms ietwat verwarrend, maar op een gegeven moment zat ik er helemaal in en had ik er geen last meer van. Ik vond het leuk dat ze, net als in de Club Donald Duck boeken ook kleurtjes gebruiken voor karakters zodat je meteen duidelijk heb wie aan het woord is.

Ik vond het verhaal erg spannend en leuk geschreven. De slechterik was heerlijk slecht en zijn plannen heerlijk maf al heeft hij het niet altijd helemaal goed gedaan (gegeven een makkelijke oplossing). De hallucinaties waren echt geweldig, nou ja, tenzij je er natuurlijk middenin zit, maar voor de buitenstaander, wow, dat je dat op zo’n manier kan meemaken.

Ik vond het wel apart dat de bal die ze steeds hadden geel/paars werd genoemd terwijl die kleur in mijn editie toch echt groen/paars is.

Toffe illustratiestijl. Normaal zijn de neefjes echt heel erg hetzelfde, maar hier zie je toch meer individuen. Top!

Ik kan niet wachten op het volgende deel. Aan de ene kant wil ik deze in het Nederlands blijven lezen… anderzijds wil ik ze ook in het Engels. Haha. Al moet ik daar dan weer erg wennen aan de namen van de neefjes, dus misschien blijf ik maar gewoon bij Nederlands. Ik zou het boek zeker aanraden, lekker spannend en vol avontuur met geweldige karakters.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: