Recensie: Chaos United staat in de kou!

Recensie: Chaos United staat in de kou!

Chaos United staat in de kou!, Gerard van Gemert, Rudi Jonker, Humor, Graphic Novel, Kinderboek, Zweden, Voetbal, Sport, Kinderboek, Meisjes, Jongens, Sneeuw, SneeuwbalWat gaat Chaos United doen als ze, in plaats van Barcelona in Borcelona komen?

Ik ben al zo blij dat we nog niet in de Coronatijd zijn belandt met deze serie. Op dit punt van het verhaal verdwalen ze omdat de vulkaan in IJsland BOEM gaat.

In dit heerlijke doldwaze boek denkt onze voetbalgroep dat ze lekker naar warm Spanje gaan… wel bereidt je maar voor en welkom in Zweden. Ik vond het hilarisch dat NIEMAND maar dan ook NIEMAND een groep minderjarigen heeft verteld waar ze waren. Maar dat ze ze gewoon hebben laten gaan. Goed gedaan luchtvaartmaatschappij. XD Gelukkig krijgen de vrienden hulp en komen ze terecht bij een heel lieve familie. Die ook nog eens voetbalgek is.

Jep, als je denkt dat deze kids niets gaan leren op deze onverwachte reis dan heb je het fout. Ze gaan juist heel veel leren. Zowel op een mooi clubhuisveldje als in de bossen met potentiele monsters. En ik was aan het genieten want die kids hadden nog genoeg te leren en bij te spijkeren. Zoals dat het niet altijd té moeilijk hoeft. Maar ook gewoon eens lekker simpel mag. Ik vond het leuk om te zien wat ze allemaal leerden, al had ik wel medelijden met Milan en Prof op punten. XD

Ik heb echt gelachen om de namen van de Zweedse voetbalclub. Alle IKEA dingen komen wel voorbij en dan heb ik het nog niet eens gehad over hun tribune (IKEA) en hun clubhuis (waarschijnlijk ook 100% IKEA). Echt geweldig bedacht!

Ik vond het leuk om de “Zweedse” woordjes te zien en genoot van alle sneeuw (ik wil ook sneeuw).

Milan, misschien iets meer opletten in klas? Ik bedoel, je bent wat? 10? 11? En je weet nog steeds niet dat Europa een werelddeel is? En dat Spanje + Nederland er deel van zijn? XD

We krijgen ook weer wat nieuwsberichten tussendoor omdat Rosa ervoor zorgt dat mensen thuis weten wat er in het leven van onze voetbalclub gebeurde.

En natuurlijk zijn de illustraties weer veel aanwezig en genoot ik weer enorm van ze!

Al met al, echt een top boek, perfect voor de winter!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: