Recensie: Alarm! Koen Konijn en de stiekeme boekenbijter

Recensie: Alarm! Koen Konijn en de stiekeme boekenbijter

Alarm! Koen Konijn en de stiekeme boekenbijter, Emily MacKenzie, Konijnen, Kinderboek, Lezen, Boeken, Broer/Zus, Grappig, PrentenboekEen enorm leuk boek over een klein konijn dat houdt van boeken een boekenbijter die het liefst knaagt op boeken.

Ik hou gewoon van boeken over karakters die ook van boeken houden en tja, ik was ook wel erg nieuwsgierig wie de grote boze boekenbijter was. De cover vond ik helemaal geweldig, moeder Konijn die met een blik van schok/verbazing door een boek kijkt. XD

In dit boek ontmoeten we Koen. Koen is net zoals ik een enorme boekenworm. Echt, hij heeft boeken door het hele huis en zijn favoriete plaatsen zijn de bibliotheek en de boekenwinkel. Helaas door de komt van zijn broertje is Koen geforceerd om ergens anders plekken te vinden waar hij rustig kan lezen. Ik heb zelf geen broertjes/zusjes, maar ik heb wel gewerkt in een creche/peuterspeelzaal dus ik kan me heel goed voorstellen dat je soms even rust wilt. Haha.

Ik kon me de schok van Koen heel goed voorstellen. Ik zou ook WTF gaan als ik mijn favoriete boeken in stukjes, met gaten, met happen, zou terugvinden. Het was alleen niet zo’n mysterie voor mij, ik had al heel snel door wat er aan de hand was. Beetje jammer, maar niet heel erg hoor, ik ben dan ook wat ouder dan de groep voor wie deze boeken origineel zijn geschreven. 🙂

Ik vond het enorm lief van Koen wat hij deed (al had ik toch beter een stoffen boekje of een plastic boekje gekozen), maar ik vond het wel jammer dat Koen niet zelf ook wat kreeg. Immers, zoveel van zijn favoriete boeken zijn nu weg. Dus ja, dat had ik nog wel graag gezien dat de ouders ook iets voor hem deden.

Mooie en leuke illustraties!

Ik zou het boek zeker aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: