Recensie: Spirit – Samen Vrij: Het veulen

Recensie: Spirit – Samen Vrij: Het veulen

Spirit samen vrij het veulen, Paarden, kinderboek, zwangerschap, schattig, illustraties, R.J. CreggEen leuk kort en simpel boekje over een bal (nou ja de voorbereiding) en de geboorte van een veulentje!

Ik wil nog steeds eens de dikkere boeken in deze serie lezen, nou ja, als ze al naar het Nederlands zijn vertaald want Engelse boeken vinden is niet echt makkelijk. XD Gelukkig zijn er deze kleine boekjes zodat ik alvast iets heb te lezen. Nu nog eens het andere deel zoeken.

In dit leuke boekje zien we de drie vriendinnen en leren we over een merrie die zwanger is. Maar er is ook een bal en we zien hoe de meiden zich voorbereiden want er komt een belangrijk persoon naar het bal. Nou, ik kan je al zeggen dat oefenen op de trap een slecht idee is. Gewoon niet doen. ;P Ik was al bang dat we misschien niet meer van de merrie zouden zien tot ze bevallen is, maar gelukkig gebeurde er iets spannends en we zien er juist heel veel van. Ik vond het superstoer van de meiden dat ze kalm bleven, ik zou echt niet weten of ik dat zou kunnen, vooral niet op hun leeftijd. Dus echt top van ze.

Tja, en ik vond het jammer dat ze weer die vreselijke CGI/animatie illustraties gebruikten (ook een reden waarom ik nog geen motivatie heb om de serie te kijken). Ook in een ander boek (het Winterboek) gebruikten ze deze en het is gewoon zonde. Waarom niet wat nieuws maken? Leuke en mooie illustraties die wel passen en niet voelen alsof mensen te lui waren om iets nieuws te maken.

Maar ondanks de illustraties heb ik dus wel genoten van dit korte boekje. Simpele tekst dus makkelijk voor zelfs de kleinere kinderen en ik weet zeker dat dit een favoriet wordt bij de kinderen die van paarden houden.

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: