Recensie: Sneeuwblind

Recensie: Sneeuwblind

Sneeuwblind, Bergen, Lech, Moord, Vrouw, Skipak, Mystery, Thriller, Linda van RijnEen nieuw spannend verhaal door Linda van Rijn, en het past perfect bij de kou van de herfst.

Ik heb deze ook meteen gehaald toen ie uitkwam, maar ik wilde toch even wachten met lezen totdat Halloween iets dichterbij was. Niet altijd heel makkelijk, maar het is me gelukt.

In dit spannende deel lezen we over Kim die net naar Lech is verhuisd met haar 3-jarige zoontje om samen te wonen met Levi. Ik vond het erg goed geschreven. Kim was een toffe hoofdpersoon, en op punten kon ik ook relaten aan dingen. Zo is ze op stukken gewoon niet lekker en lijkt alles tegen te zitten en ze is bang dat haar vriend weg zal gaan/het uit zal maken, want ze wil gewoon vriendin zijn en niet patiënt. Al is Kims conditie heel anders dan de mijne, ik snapte dat gevoel heel goed. En ik wilde haar vertellen dat als ze de juiste man had gevonden ze daar niet bang voor hoeft te zijn (of in ieder geval niet altijd). Ik vond het sneu voor haar op punten want ze wilde zo graag gewoon een gezinnetje zijn met Levi, zijn kinderen, en haar kind, en alles zat gewoon tegen. Van het geld dat verdwijnt, tot mysterieuze gebeurtenissen en dan is ze ook vaak niet lekker. Ik vond het wel stoer dat ze ondanks alles gewoon door probeerde te gaan.

Ik vond het ook zeker leuk om over Lech te lezen en over de besneeuwde pistes, over lekkere drankjes, en meer. Nu wil ik ook daarheen. Leren skiën. Ja, sorry, ondanks dat iedereen in deze boeken altijd rijke ouders lijken te hebben en altijd vanaf klein zijn al naar de bergen zijn gegaan, ben ik nog nooit naar de bergen geweest. Hopelijk ooit. Nu nog mijn man overtuigen. XD

Ik vond het top dat het boek de spanning opbouwt, dat er steeds weer iets nieuws gebeurd, iets nieuws aan het licht komt. En dan is er het einde en WOW. Wat een rollercoaster was dat~

Normaal ben ik niet zo’n fan van de politie die vaak een POV krijgen, maar nu vond ik het wel leuk omdat Siska een goed karakter was die erg interessant was. Niet zo stijf als de meesten, we leren zelfs wat over haar vriend en andere dingen.

De whodunnit? Ik had echt een paar mensen op mijn lijstje staan (inclusief een zeker persoon die we nog niet hadden ontmoet maar wel genoeg over hadden gehoord). Maar niemand was de juiste, wat was de echte whodunnit een verrassing. Ik was echt helemaal dolblij en zat heen en weer te bouncen. Echt geweldig! En toen klikte ook gewoon echt alles samen, want wat er met Kim aan de hand was de hele tijd had ik wel geraden (ik lees bergen thrillers/mysteries).

Ik heb dus echt genoten van dit boek, het las lekker weg, het is superspannend, er is bergen sneeuw, en ook nog een vleugje romantiek (Levi en Kim zijn zo zoet samen). Aanrader!

Star rating, 5 stars

3 thoughts on “Recensie: Sneeuwblind

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: