Recensie: Rond de zon en over de maan

Recensie: Rond de zon en over de maan

Rond de zon en over de maan, Ann Harrell, Linda Heijnekamp, Knuffel, Zon, Maan, Zoet, Lief, Prentenboek, KinderboekEen heel zoet boek over een jongetje dat een dag bij de peuterspeelzaal is en zijn moeder die op originele wijze afscheid neemt (dat ze even rond de zon en over de maan gaat en dan weer snel terug zal zijn).

Ik had dit boek al een tijdje op het oog mede door de lieve cover en gelukkig had een van mijn biebs hem en kon ik hem lenen.

Ik vond het enorm zoet dat de moeder op zo’n manier afscheid nam. Ik vond het ook leuk om een dag bij de speelzaal te zien en te zien wat de kinderen allemaal doen. Hetzelfde dat ze deden bij de speelzaal/kinderdagverblijf waar ik werkte, spelen, knutselen, wat slapen. Veel plezier hebben met vriendjes! En daarna komt het grote wachten op de ouders en ik vroeg me wel af waar de juffen waren, immers dit zijn nog echt kleine hummels en die kun je niet even lekker alleen laten. Maar ik gok dat ze ergens in de buurt zijn en kijken naar de kleintjes.

Plus, ik was wel even bang dat moeders niet zou komen, haha, iedereen werd opgehaald en ondertussen las je dus over de angst van het jongetje, wanneer komt mama nou? Gelukkig komt het allemaal helemaal goed. Moeders was gewoon net even iets langer bezig met haar rondje. XD

De illustraties waren heel mooi en ik vond de stijl goed passen bij het zoete verhaal.

Ik zou het boek ook zeker aanraden.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: